RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Народному фронті назвали Савченко путінським лобістом, Батьківщина обіцяє дати оцінку її заявам

Народний фронт вимагає від Батьківщини або відмежуватися від Надії Савченко, яка лобіює вимоги Володимира Путіна, або взяти політичну відповідальність за неї, водночас у Батьківщині обіцяють найближчим часом дати оцінку публічним заявам Савченко.

"Батьківщина має або відмежуватися від путінського лобіста Савченко, або відкрито взяти політичну відповідальність за неї", - заявив нардеп від Народного фронту Андрій Тетерук, повідомляється на сайті НФ.

"З моменту свого обміну Надія Савченко послідовно, по пунктах, виголосила всі ті політичні вимоги й пропагандистські тези, які висуває щодо України Путін. Згадаймо: "прямі переговори" з російськими маріонетками; "вибачення" України перед терористами; "у Євромайдані й війні винна сьогоднішня влада України"; "декомунізація і захист української мови розколюють країну"; нова конституція з економічною автономією регіонів, парламентською республікою з мажоритарною системою", - перерахував депутат.

Тетерук нагадав, що аналогічні тези висловлює або сам Володимир Путін або його "кум і партнер" Віктор Медведчук.

Нардеп також заявив, що "пропутінська публічна позиція Савченко" не дуже відрізняється від поглядів та рішень самої Юлії Тимошенко, яка, зокрема, 27 лютого 2014 року "вимагала не допустити будь-якого збройного опору російській агресії".

"Тому, якщо фракція Батьківщина згуртується навколо Надії Савченко, як нової розкрученої лідерки, - це буде послідовне й чесне політичне рішення", - наголосив Тетерук.

Водночас заступник голови партії Батьківщина Андрій Кожем’якін заявив, що на найближчому засіданні президії політичної ради цієї партії буде надано оцінку заявам народного депутата Надії Савченко, а про результати поінформують українське суспільство, повідомляється на сайті ВО Батьківщина.

"Останнім часом у медіапросторі України звучать заяви окремих членів фракції Батьківщина у Верховній Раді України щодо різноманітних бачень концепцій, стратегій і тактик так званого "перезавантаження держави" і певних безпосередніх кроків у цьому напрямку. Часто такі заяви не є узгодженими та йдуть всупереч з офіційною позицією партії ВО Батьківщина", - заявив він.

Кожем'якін зазначив, що такі висловлювання вводять громадськість в оману щодо офіційної політичної лінії партії. Він також наголосив, що Батьківщина завжди виступала за незалежність держави, її територіальну цілісність, якнайшвидше встановлення миру в Україні, звільнення заручників Кремля, відстоювала цінності Революції Гідності.

Нагадаємо, 2 серпня народний депутат фракції Батьківщина Надія Савченко заявила, що оголошує голодування з метою прискорення процесу звільнення українських заручників, утримуваних на території Росії та окупованого Донбасу.

За її словами, "голодування триватиме до дня позитивного результату".

Повідомлялося також, що Савченко анонсувала мітинг родичів українських заручників під стінами Адміністрації президента.

У свою чергу, заступник голови фракції Батьківщина Сергій Соболєв заявив, що у фракції розцінюють оголошення голодування їхньою колегою по фракції Надією Савченко як акт відчаю, але сподіваються, що дана заява переконає українське і світове співтовариство, що ситуація зі звільненням заручників загрозлива.

Водночас Соболєв не зміг відповісти на питання, чи братиме участь партія Батьківщина в анонсованій Савченко на 8 серпня акції біля Адміністрації президента. За його словами, цю інформацію він почув від Савченко лише під час прес-конференції і фракція поки що не обговорювала це питання.

Савченко також заявила про готовність поїхати на окуповані території Донбасу для ведення переговорів із представниками бойовиків "Л/ДНР". Коментуючи цю заяву, Соболєв заявив, що вона є приватної ініціативою Надії Савченко.

7 червня Савченко, яка сама була в полоні у бойовиків, вже висловлювала готовність як народний депутат вести переговори з ватажками так званих "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким з врегулювання ситуації в Донбасі.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт тоді заявив, що спецслужба не підтримує цю ініціативу.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
3-08-2016, 19:23
Коментарів 0 Переглядів 3 229

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.