В Україні навесні подорожчає їжа. Аграрні експерти прогнозують, що ціни ростимуть поступово, йдеться в сюжеті
ТСН.
Фахівці аргументують свої прогнози змінами в системі оподаткування. На їхню думку, вже до Великодня збільшиться вартість м'яса: свинини на 4-5%, птиці на 2-3%, яловичина в ціні не зростатиме. З експертними думками категорично не згодні продавці на базарах. Вони запевняють, що в них уже зараз майже нічого не купують. За вище ціни – й поготів.
"Як можемо підіймати ціну, якщо ніхто не бере", - запитують продавці. Вони кажуть, що система оподаткування може змінитися ще багато разів, але якщо в людей немає грошей купувати їжу – ціна на неї падатиме.
"Це вам не труси і не майка, вони лежати на прилавку не можуть", - кажуть реалізатори м'яса.
Обнадійливіші прогнози в експертів на овочі. Так, вони вважають, що протягом весни на 3-7% здешевшає морква, на 3-5% цибуля, така сама доля може протягом уже ближчих тижнів чекати на картоплю. Подешевшати до літа мають молоко та молочні продукти.
Цієї зими в Україні вже здешевшали овочі з борщового набору. За інформацією аграріїв, ціни впали через низький внутрішній попит та достатню пропозицію на ринку.
Зокрема, говорять про перше за довгий період здешевшання картоплі та білокачанної капусти. За словами фахівців, картопля впала в ціні майже на 5%, а весь борщовий набір овочів - на 6%.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
8-03-2016, 08:58
0
1 558