RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

21 серпня приблизно 10.00 годині у Чернівцях на вулиці Ковальчука невідомий з мисливської рушниці застрелив молодого чоловіка, поранив співробітника Державної служби охорони і втік. Перестрілка трапилася біля магазину "Беламуро".

Спіймано злочинця, який убив чоловіка і поранив охоронця


Як повідомляє департамент зв'язків з громадськістю МВС України, о 10.20 надійшло повідомлення, що на вулиці Ковальчука в Чернівцях чути постріли. Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, виявила біля вхідних дверей господарського магазину труп молодого чоловіка.

Згодом з'ясувалося, що загін Держохорони намагався затримати зловмисника, однак той відкрив вогонь із вогнепальної зброї й поранив співробітника ДСО в живіт та передпліччя.
Напарник пораненого правоохоронця також почав стріляти, але злочинцю вдалося втекти.
Особу зловмисника вже встановлено. Для його затримання у місті оголошено план "Сирена". За рішенням міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, до Чернівців літаком вилетіла група оперативних працівників МВС на чолі з начальником Департаменту карного розшуку.

Спіймано злочинця, який убив чоловіка і поранив охоронця


Як розповідають свідки трагедії, у 27-річного Богдана, продавця магазину "Беламуро", нападник вистрелив впритул в живіт. Одна зі свідків Марія повідомила, що бачила зловмисника, як він ішов до магазину. За її свідченнями, це молодий чоловік 20-25 років, доволі симпатичний, охайно вбраний. В руках він ніс якийсь футляр. Згодом з’ясувалося, так він замаскував рушницю. Дехто зі свідків каже, що злочинець - психічно хвора людина.

Друзі загиблого молодого чоловіка стверджують, що Богдан був дуже спокійною людиною і ні з ким не конфліктував.

Крики і постріли почули охоронці ДСО, які перебували у банку неподалік. Вони кинулися на допомогу. Однак злочинець, тікаючи, поранив 39-річного прапорщика міліції. Пораненого госпіталізовано до лікарні швидкої допомоги Чернівців. Із Києва до Чернівців вилетів літак внутрішніх військ МВС України АН-74, який має доправити пораненого до Центрального госпіталю МВС.

Пошуки злочинця тривають. В області оголошено план "Сирена", з Києва на допомогу прилетіла група оперативних працівників МВС.

Доповнено.

На прес-конференції начальник УМВС України в Чернівецькій області Микола ХАРАБАРА повідомив, що вбивство сталося приблизно о 9:30 ранку. Через кілька хвилин до чергової частини надійшла інформація про злочин. До місця інциденту одразу ж виїхала слідча група.

– Приблизно о дев’ятій ранку до магазину зайшов убивця, - розповів Микола ХАРАБАРА. - На сьогодні нам відомо, що людина неадекватна. Він знав цього хлопця, продавця магазину. Нам відомо, що учора в нічний час вони обоє вживали спиртні напої в цьому ж магазині і щось "не поділили". У нас є поки що неперевірена інформація, що вбивство сталося через жінку одного з них.

Спіймано злочинця, який убив чоловіка і поранив охоронця


Зловмисник пішов додому, звідки забрав рушницю, яку зберігав на незаконних підставах. Повернувшись до магазину, чоловік, нічого не кажучи нікому, вийняв рушницю і розстріляв хлопця. Після цього намагався розправитись із присутнім з ними другом потерпілого. Останній, одразу ж жбурнув у злочинця чашкою і сховався за рядом автомобілів, які були поруч. За 150 метрів від місця вбивства перебував наряд міліції з відділу державної служби охорони. Почувши постріли, два працівники міліції підбігли до магазину. Один із міліціянтів почав переслідувати вбивцю, зробив 2 попереджувальні постріли угору. Після цього озброєний зловмисник вистрілив у працівника міліції і втік. Прапорщик міліції, отримавши серйозне поранення, був одразу ж госпіталізований. Микола Харабара повідомив, що незабаром міліціонер буде відправлений на лікування до Києва.

Начальник міліції має припущення, що вбивця певний час лікувався у психлікарні, мав часткові психічні розлади. Також відомо, що 32-річний чернівчанин Соловщук Денис, який скоїв вбивство, проживає з матір’ю. Вбивця мав дружні стосунки з декількома чернівецькими журналістами. Микола Харабара розповів, що один із них дуже охоче надав всю нагальну інформацію про Дениса Соловщука.

Зараз на території міста задіяно до розшуку вбивці близько 300 працівників міліції. Встановлено 10 місць, де може перебувати підозрюваний. При в’їзді та виїзді з міста усі автомобілі будуть перевірятися з метою розшуку вбивці.

Спіймано злочинця, який убив чоловіка і поранив охоронця


Денису Соловщуку загрожує довічне ув’язнення, повідомив Микола Харабара.

Доповнено 23.08. 2010

Як повідомив "МБ" сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області, вчора під час проведення першочергових оперативно-пошукових заходів співробітники УКР УМВС затримали за місцем проживання (за адресою проспект Незалежності) 32-річного чернівчанина, якого 21 серпня було оголошено в розшук. Чоловік ніде не працював, раніше не засуджений. Затриманий зізнався, що злочин скоїв на грунті неприязних відносин та через ревнощі до жінки вбитого, з якою вбивця, ймовірно, раніше зустрічався.

За місцем проживання було виявлено та вилучено знаряддя скоєння злочину, а саме мисливську гладкоствольну рушницю "ИЖ-27ЕМ" 12 калібру (яка зареєстрована в установленому порядку) та 48 набоїв до неї.

Вилучену рушницю та набої направлено на дослідження в НДЕКЦ при УМВС. За цим фактом прокуратурою Першотравневого району м. Чернівці порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 115 та ч. 1 ст. 348 КК України. Затриманого поміщено в ІТТ УМВС в порядку ст.115 КПК України.
Редактор: maryna
23-08-2010, 13:00
Коментарів 0 Переглядів 11 121

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.