RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вибухи у московському метро


Теракти в московському метро здійснені двома терористками-смертницями.

"Федеральний оперативний штаб повідомляє, що 29 березня в московському метрополітені сталися вибухи на станції Луб'янка та станції Парк культури. Обидва вибухи, за попередніми даними, здійснено терористками-смертницями", - йдеться в офіційному повідомленні ФСБ.

Нагадаємо, що сьогодні вранці з проміжком у 40 хвилин на двох станціях московського метро пролунали два вибухи. За останніми даними російського МНС, загинуло 37 осіб, 62 отримали поранення.

За фактом вибухів на станціях московського метрополітену порушено кримінальну справу за статтею 205 КК РФ (тероризм). Московську міліцію було переведено на посилений режим служби. У місті введено план Вулкан, правоохоронні органи взяли під особливий контроль всі станції московського метро, вокзали, місця масового перебування людей. У російській столиці посилено паспортний режим.

Доповнено. 17.50

Сліди ведуть на Північний Кавказ?

До терактів у московському метро, за попередніми даними, причетні терористичні угрупування з Північного Кавказу.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це повідомив директор ФСБ Росії Олександр БОРТНІКОВ на екстреній нараді у Президента Росії.

"За нашою попередньою версією, ці терористичні акти здійснили терористичні угрупування, що мають відношення до Північнокавказького регіону. Ми вважатимемо це основною версією, оскільки попередньо на місці здійснення вибухів знайдено фрагменти тіл двох терористок-смертниць, які мали відношення до місць проживання на Північному Кавказі", - сказав О.БОРТНІКОВ.

Він повідомив, що, за попередніми висновками вибухотехнічної експертизи, було використано вибухову речовину гексоген.

"У першому випадку використовувалося до 4 кілограмів, у другому випадку - від 1,5 до 2 кілограмів, начинених елементами враження у вигляді арматури та болтів", - сказав О.БОРТНІКОВ.

Він додав, що створено федеральний оперативний штаб, а оперативний склад ФСБ і МВС Росії переведено на посилений режим роботи.

За його словами, відповідні служби визначають коло осіб, які мають відношення до цього теракту. Також вживаються заходи для виключення повторення таких дій, додав О.БОРТНІКОВ.

Міністр МНС Росії Сергій ШОЙГУ повідомив, що всіх постраждалих внаслідок терактів евакуйовано до 12 лікарень Москви

18.00

Загиблих вже 38

Число загиблих унаслідок вибухів на Сокольницькій лінії московського метро збільшилося до 38 осіб, передає РІА "Новости".

В одній з лікарень помер постраждалий від вибуху.

Таким чином, число загиблих на даний момент становить 38 осіб.

За даними МНС, ще 102 одержали травми різного ступеня тяжкості, передає NEWSru.com.

18.30

"Осколки застрягли в дюдських тілах"

Завдяки страшній тисняві, що зчинилася на станції метро Палац Культури, жертв було менше - повідомив кореспондент польської газети "Виборча".
- Було 8.36 за московським часом, рівно 40 хвилин після першого вибуху. Страшна тиснява зчинилася по тому, як люди дізналися ,що наступний потяг не приїде. Людей набилося так багато... Завдяки тому, що утворився такий мур з людських тіл, жертв було менше. Осколки застрягли в людських тілах, які опинилися в епіцентрі вибуху. Справжня мясорубка, але завдяки цьому не так багато жертв, як могло би бути, - повідомляє кореспондент Вацлав Радзівінович.

18.45
Українців серед постраждалих нема

Станом на 17:30 постраждалих українців у вибухах в Москві немає.

Про це повідомляє прес-служба МЗС з посиланням на посольство України в Росії..

"Станом на 17.30 за київським часом серед загиблих та постраждалих, чиї особи ідентифіковано, громадян України немає", - сказано в повідомленні.

Інформацію щодо можливої наявності серед постраждалих громадян України уточнюють співробітники консульського підрозділу посольства України в РФ.

За дорученням Міністра закордонних справ Костянтина Грищенка посольством в Росії проробляється комплекс заходів щодо підвищення безпеки українських дипломатів, які працюють в Москві, та членів їх родин

19.38

Експерт: Теракти в Москві зміцнять правлячу еліту

Терористичні акти в Москві, які сьогодні забрали життя щонайменше 37 людей, швидше за все зміцнять позицію правлячої в Російській Федерації еліти та навряд чи приведуть до масових акцій протесту проти властей.

Таку думку кореспонденту УНІАН у Польщі висловив польський аналітик Гжегож ГРОМАДСЬКИЙ.

Він зауважив, що це не перший терористичний акт в Росії за останні роки, й навіть смерть понад сотні "заручників" через операцію російських спецслужб в театрі на Дубровці в 2002 році не зменшила популярність тодішнього Президента, а нині прем’єра Росії Володимира ПУТІНА.

"Я не бачу безпосередньої загрози для правлячої еліти. У РФ це не сприймається доказом поганих дій властей, радше більшою мірою показує загрозу тероризму, який асоціюється з Північним Кавказом", - сказав експерт.

Г.ГРОМАДСЬКИЙ відзначив, що такі випадки швидше мобілізують росіян активніше підтримувати власті, ніж ведуть до зменшення їх популярності.

Він зауважив, що теракти посилять позиції російських правоохоронців, імідж яких суттєво постраждав останнім часом через численні скандали. "Тепер для них прекрасний аргумент, що без них ця країна загрузне в хаосі", - зауважив експерт.

Аналітик висловив думку, що теракти не посилять російську опозицію, котра останнім часом активізувала свою діяльність, активно критикуючи президента та прем’єра РФ, зауваживши, що насправді масові протести відбуваються лише в прикордонному із Заходом Калінінграді та на Далекому Сході.

"Не уявляю, що найближчим часом, це (теракти) могло б привезти до серйозного неспокою в країні",- сказав він.

Г.ГРОМАДСЬКИЙ назвав дуже складним питанням виявлення справжніх відповідальних за цей, як і за попередні, терористичний акт, зауваживши, що у низці випадків "сліди вели в ФСБ".

"Я не хочу – боронь Боже - будувати теорій змови, але ми не знаємо, хто це був, і не можна зараз й не відомо чи можна буде в майбутньому з певністю сказати, що це були чеченці", - резюмував експерт.
Редактор: O.Mostipaka
29-03-2010, 09:08
Коментарів 0 Переглядів 3 668

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.