RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Обласну міліцію очолив Микола Харабара

Сьогодні в УМВС області представили нового начальника – полковника Миколу Харабару. Представляв новопризначеного начальника буковинської міліції заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник.

З нагоди представлення нового керівника УМВС України у Чернівецькій області, у приміщенні обласної міліції вранці простелили гарні доріжки, деякі вищі офіцери чекали майбутнього “шефа” та гостя з Києва на першому поверсі. Але серед них не було колишнього начальника УВС Георгія Проскурняка. Не було генерала і в міліцейському клубі на другому поверсі, де мало відбуватися представлення: зал був переповнений начальниками різних служб та управлінь, райвідділів міліції.

А о десятій годині сюди ввійшли Василь Фаринник, заступник міністра внутрішніх справ України, начальник Головного слідчого управління, Микола Харабара у полковницькому однострої, керівники правоохоронних органів, УМНС, ДПІ, трьох судів, Віктор Павлюк, перший заступник голови ОДА, Іван Шилепницький, голова обласної ради, Василь Ватаманюк, голова фракції ПР в облраді та Троян Єремійчук, секретар міськради. Кожного з них представляв Василь Фаринник: він чомусь довго не міг правильно назвати прізвище голови облради й останнім назвав прізвище першого заступника голови ОДА, хоча той сидів поруч замміністра.

- Нині відбуваються кадрові зміни в Донець.., вибачте, буковинській міліції, начальником УМВС призначений згідно з наказом міністра від 22 березня Микола Харабара, людина, яка пройшла всі службові щаблі в органах внутрішніх справ. Колишній начальник УВС генерал-майор Георгій Проскурняк ще 12 березня написав заяву на звільнення за власним бажанням і зараз перебуває в розпорядженні МВС. Тут колектив зібрав йому подарунок, але він з невідомих причин чомусь сюди не прийшов (показує якийсь згорточок), - каже Василь Фаринник. – Радий, що на представлення прийшли керівники правоохоронних органів, значить є порозуміння між різними відомствами краю. І це добре, бо буде добра співпраця між ними. Безпідставними є плітки і пересуди про те, що нове керівництво МВС переслідуватиме когось чи робитиме кадрові чистки. Це неправда, ми не будемо настроювати людей проти себе. Це я сказав і Харабарі. А ваш міліцейський колектив працює добре. Наше головне завдання – захищати права і свободи громадян, боротися з крадіжками бюджетних коштів, дбати про дисципліну. А може декому і треба сказати, щоб йшов з міліції, це не трагедія. Я родом із Заліщицького району, закінчив медучилище, навіть був завідуючим медпунктом у тому селі, де мешкає баба Параска. Тобто знаю наш край, тут народ інший, побожний і законослухняний, міліції тут легше, ніж на Донеччині, а я там роки пропрацював, там гірша криміногенна ситуація. До речі, ми там теж спілкуємося українською мовою, державною ведеться й діловодство. Але якщо хтось з колег розмовляє російською, то ніхто йому зауважень не робить.

- З Буковини вийшло багато генералів міліції, і в нас на Буковині люди справді толерантні, не можу не сказати і добрих слів на адресу Миколи Харабари, - сказав у своєму виступі Віктор Павлюк . – Добре, що вендет не буде, як пообіцяв і Віктор Федорович (Янукович). А новий начальник УВС знає всіх, і всі знають його.

- Головне, що ми тепер знаємо, хто лікував бабу Параску, - пожартував Іван Шилепницький. – Тепер звільнення з посад відбувається не за недоліки в роботі. Треба подякувати за успіхи в службі Георгію Проскурняку, його наступнику треба примножувати їх, А талант до цього у Миколи Дмитровича є, його корабель не раз заходив у шторм, але Харабара ні на кого не озлобився. Його нагороджено відзнакою обласної ради “Добро, благодійність, милосердя”.

- Ви п’ять років чекали цього дня, пройшовши тернистий шлях, - звернувся до нового начальника УВС Василь Ватаманюк. – Ви порядна і віруюча людина. Дарую вам букет червоних троянд, це троянди мужності!

- Дякую за довіру міністру і вам, Василю Івановичу, - мовив Микола Харабара у відповідь на привітання присутніх. – Буковинська міліція ніколи не пасла задніх на фоні країни, так буде й надалі. Але тільки у тісній співпраці з іншими правоохоронними органами.

Підчас представлення відчувалося хвилювання нового керівника обласної міліції, який гасив його мінералкою.


З досьє molbuk.com

Микола Харабара народився 2 червня 1955 року у селі Іванівці Кельменецького району.

Трудову біографію розпочав трактористом районного об'єднання ''Сільгосптехніки'' у рідному районі та газозварювальником пересувної механізованої колони № 2 м. Чернівці.

В органах внутрішніх справ з 1978 року.

Закінчив Івано-Франківську спеціальну середню та у Київську вищу школу МВС.

Працював дільничим інспектором міліції, заступником, начальником відділення карного розшуку, начальником відділу внутрішніх справ Ленінського райвиконкому м. Чернівці, начальником Чернівецького міського відділу УМВС в Чернівецькій області.

З серпня 2002 до серпня 2004 року - начальник лінійного управління на ситанції Київ-пасажирський УМВС України на Південно-Західній залізниці.

У серпні 2004 року призначений на посаду заступника начальника УМВС в області, начальника кримінальної міліції.

Після помаранчевої революції 2005 року перебував декілька місяців в Івано-Франківському СІЗО за підозрою в організації провокацій під час виборів 2004 року проти діячів опозиції та на виборчих дільницях у Чернівцях і області під час голосування.

На його захист виступили тоді депутати Чернівецької міської та обласної рад.

Микола Харабара був звільнений з-під варти за відсутністю складу злочину.

У березні 2006 року обраний депутатом Чернівецької обласної ради за виборчим списком Партії регіонів.

На виборах 2010 року був довіреною особою кандидата в президенти Віктора Януковича по виборчому округу №204 (місто Чернівці).
Редактор: Igor
23-03-2010, 13:02
Коментарів 0 Переглядів 11 502

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.