RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На уроці фізкультури померла дівчинка (оновлено)

Трагічний випадок стався учора, 1 жовтня, у Новоселицькій школі. На уроці фізкультури померла 12-річна школярка.
Дівчинці стало погано під час виконання вправ з бігу. Вже через дві хвилини на місце події прибули лікарі, оскільки школа знаходиться поблизу лікарні. Ще через 3 хвилини дівчинку доставили в реанімаційне відділення, де бригада реаніматорів впродовж 15 хвилин намагалася врятувати дитині життя. На жаль, реанімаційні заходи успіху не мали і лікарі констатували смерть дівчинки.
Розпорядженням голови ОДА Володимира Куліша для проведення розслідування надзвичайного випадку створено комісію з числа лікарів та освітян, яка вже 2 жовтня працюватиме у Новоселиці.
Начальник Головного управління охорони здоров’я ОДА Ігор Шкробанець повідомив, що вже 2 жовтня до кінця дня комісія повідомить причину смерті школярки.
У приміщенні Новоселицької загальноосвітньої школи вже немає галасливої дитячої метушні, а на державному прапорі висить чорна стрічка. Школярі несуть сюди вінки. Ховатимуть Світланку Кукуряк з 7-Б класу, яка померла в середу на уроці фізкультури.
- Урок фізкультури був п’ятим, - розповідає директор школи Євгенія Сакрієр. – Займалися два сьомих класи. Урок проводили учителі Андрій Постолатій та Андрій Кока, обидва - досвідчені педагоги. Була кросова підготовка: діти бігли 500 метрів на спортмайданчику, але довільно, не на час. Як розповідали потім діти, Андрій Іванович казав зійти з дистанції тим , хто не може бігти. Я була в кабінеті, коли прибігли дівчата й повідомили, що Світлані Кукуряк зле і вона блює. Коли прийшла на майданчик, то побачила, що дівчинка лежить бліда на лавці. Запитала, чи вона щось їла, бо подумала, що дитина могла отруїтися. Світланка сказала, що молочний шоколад. Наказала учителям викликати швидку, а сама вирішила повідомити маму дівчинки, яка недалеко від школи торгує на ринку. Лікарі прибули за якихось три-чотири хвилини. Зробили укол, дали ліки й відвезли до райлікарні, що розташована неподалік.
За словами Євгенії Олексіївни, школярка була старанною ученицею, любила спорт, займала призові місця з бігу не лише в школі. А на останньому для неї уроці прибігла третьою. На здоров’я не скаржилася, торік мала звільнення на місяць від занять фізкультурою, бо підвернула ногу. Згідно із законодавством, учні до 18 вересня повинні пройти медогляд. Якщо у когось є якісь хвороби, їх на певний період звільняють від занять фізкультурою. Нині в школі таких дев’ятеро учнів. Директор каже, що педагогічний колектив допоможе родині покійної школярки матеріально.
Смерть дівчинки вразила і лікарів, які все робили, аби її врятувати, але не вдалося.
Виклик до нас надійшов о 12.38, - каже головний лікар райлікарні Валерій Калараш. – Відправили дівчинку відразу в реанімаційне відділення, застосували весь комплекс лікувальних заходів, але через 15 хвилин школярка померла. За нашими попередніми висновками, це сталося через серцеву недостатність і набряк легень. Далося взнаки і серйозне фізичне навантаження. Світлана два роки тому мала проблеми зі щитовидкою, страждала на хронічний бронхіт. Інтенсивно займалася спортом, займала друге місце в районі з бігу на 100 метрів.
Після смерті тіло школярки відправили в обласне бюро судмедекспертизи. Висновок такий: “Гостра серцева недостатність. Субендокардіальний крововилив лівого шлуночка серця. Нетоксичний дифузний зоб”. Саме таку довідку видали батькам покійної.
- Не можу повірити, що її вже немає, - плаче мама Оксана Михайлівна, яка ще виховує з чоловіком шестирічного сина. – Однокласники Світланки розповідали, що на фізкультурі вони бігли крос на 800 метрів. Дитині моїй стало зле, вона впала, але учитель з іншого класу звелів встати і бігти. Вона прибігла третьою. Раніше вона чотири роки була звільнена від фізкультури. А торік на цьому уроці донька знепритомніла. Казала їй, щоби не бігала, а вона просила мене, щоб не брала жодних довідок, бо любить спорт.
Редактор: Igor
2-10-2008, 10:20
Коментарів 0 Переглядів 8 747

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!