RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Тринадцять осіб, у тому числі чотири дитини, госпіталізовано 20-21 липня за підозрою на харчове отруєння з села Шубранець Заставнівського району з попереднім діагнозом „Харчова токсикоінфекція” до інфекційних відділень чернівецьких обласних клінічної й дитячої лікарень.
19 липня в селі Щубранець Заставнівського району один із місцевих мешканців святкував 17-річчя сина. Продукти для святкування закуповували та готували самі.
– За медичною допомогою люди звернулися 21 липня, – розповів Сергій Бабчук, начальник центру пропаганди ГУМНС області. – Попередній діагноз постраждалих: харчова токсикоінфекція, сальмонельоз. Дев’ятеро з них госпіталізовані в обласну клінічну лікарню, четверо – в обласну дитячу клінічну лікарню. Це перше масове харчове отруєння в області за останні декілька років. У червні 2004 року у Станівцях Глибоцького району на весіллі отруїлися харчовими продуктами 32 людей з яких семеро – діти.
– Люди стверджують, що їли замариноване філе лосося, яке купили в контейнері на Калинівському ринку, – повідомила Наталя Гопко, заступник головного лікаря обласної санітарноепідеміологічної станції з епідеміологічних питань. – Зі слів господині контейнер, в якому купували рибу, був обладнаний холодильником. Зараз ми перевіряємо цю торгову точку. Наразі з’ясували, що в людей харчова токсикоінфекція та під питанням сальмонельоз. Хоча остаточні висновки можна буде робити після бактеріологічного аналізу. Причиною отруєння могли бути і неякісні продукти, і носій інфекції серед тих хто їх готував.
Ігор Бесараба, лікар-ординатор інфекційного відділення обласної клінічної лікарні розповів: – Я приймав у понеділок двох з тих хто отруївся в Шубранці. У частини із тих хто захворів симптоми проявилися через кілька годин після приймання їжі і вони звернулися по медичну допомогу вже в неділю. Ці з’їли неякісного продукту, напевне, менше, тому досиділи вдома до понеділка. У людей була досить характерна клініка – висока температура, сильний головний біль, діарея. Станом на середу стан хворих покращився. А результати дослідження нашої баклабораторії, показали, що збудником захворювання стала сальмонелла.
22-07-2008, 10:18
Коментарів 0 Переглядів 3 118

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.