RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » топ новини » Отруїлися на дні народження

Тринадцять осіб, у тому числі чотири дитини, госпіталізовано 20-21 липня за підозрою на харчове отруєння з села Шубранець Заставнівського району з попереднім діагнозом „Харчова токсикоінфекція” до інфекційних відділень чернівецьких обласних клінічної й дитячої лікарень.
19 липня в селі Щубранець Заставнівського району один із місцевих мешканців святкував 17-річчя сина. Продукти для святкування закуповували та готували самі.
– За медичною допомогою люди звернулися 21 липня, – розповів Сергій Бабчук, начальник центру пропаганди ГУМНС області. – Попередній діагноз постраждалих: харчова токсикоінфекція, сальмонельоз. Дев’ятеро з них госпіталізовані в обласну клінічну лікарню, четверо – в обласну дитячу клінічну лікарню. Це перше масове харчове отруєння в області за останні декілька років. У червні 2004 року у Станівцях Глибоцького району на весіллі отруїлися харчовими продуктами 32 людей з яких семеро – діти.
– Люди стверджують, що їли замариноване філе лосося, яке купили в контейнері на Калинівському ринку, – повідомила Наталя Гопко, заступник головного лікаря обласної санітарноепідеміологічної станції з епідеміологічних питань. – Зі слів господині контейнер, в якому купували рибу, був обладнаний холодильником. Зараз ми перевіряємо цю торгову точку. Наразі з’ясували, що в людей харчова токсикоінфекція та під питанням сальмонельоз. Хоча остаточні висновки можна буде робити після бактеріологічного аналізу. Причиною отруєння могли бути і неякісні продукти, і носій інфекції серед тих хто їх готував.
Ігор Бесараба, лікар-ординатор інфекційного відділення обласної клінічної лікарні розповів: – Я приймав у понеділок двох з тих хто отруївся в Шубранці. У частини із тих хто захворів симптоми проявилися через кілька годин після приймання їжі і вони звернулися по медичну допомогу вже в неділю. Ці з’їли неякісного продукту, напевне, менше, тому досиділи вдома до понеділка. У людей була досить характерна клініка – висока температура, сильний головний біль, діарея. Станом на середу стан хворих покращився. А результати дослідження нашої баклабораторії, показали, що збудником захворювання стала сальмонелла.
22-07-2008, 10:18
Коментарів 0 Переглядів 3 106

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.