RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

«Працювати треба  за будь-якого президента»

За Юлію Тимошенко найвищий результат в області – понад 91% голосів – дало село Кадубівці Заставнівського району. Віктор Янукович набрав найвищий відсоток голосів у селі Банчени Герцаївського району – там його підтримали 86% виборців. Кореспонденти "МБ" побували в обох селах.

"Звістка про перемогу Януковича – наче хтось вибив мене задурно"
Одним із найпалкіших добровільних агітаторів у Кадубівцях за Юлію Тимошенко був 63-річний пенсіонер Михайло Бідулько. Каже, загітував щонайменше дві сотні односельчан.

– Ми сподівалися, що Юля переможе, щоби нашим дітям легше жилося, щоби вони мали роботу, могли навчатися, – говорить Михайло Ілліч. – Ми проводили активну роботу з людьми на вулиці, переконували, чому потрібно йти голосувати, тому й наше село дало найбільший результат. Я, звичайно, розчарований. Але гадаю, Юля не здасться. Так, як і наші люди. Вони надзвичайно працьовиті. Погляньте – у селі чотири бари, працюють магазини, їздять маршрутки до Чернівців. Навіть хліб привозять із міста! Хто працює, той і живе добре.
На двох виборчих дільницях у селі Юлію Тимошенко підтримали 1709 осіб. Дев’ятеро не підтримали жодного кандидата.

– За Януковича голосували родичі та знайомі тих членів дільничних комісій, які представляли "Партію регіонів", – каже голова виборчої комісії дільниці №67 Степанія Вельгуш. – Були побоювання щодо зриву виборів із боку представників "Партії регіонів", але, на щастя, усе минулося.
Нині село живе в очікуванні дій нового президента. Неспокою серед мешканців немає – хіба лишень бояться утисків української мови в школах.

– Якщо в школах почнуть впроваджувати вивчення російської мови як другої державної, це завдасть удару по вихованню патріотичної молоді України. Хоча наші діти завдяки російськомовним серіалам вивчили російську, – занепокоєні виховательки дитячого садочка Кадубівців.

– А для мене звістка про перемогу Януковича була, наче мене хтось вибив задурно, – ділиться своїми почуттями Марія Дмитрівна.

– А я голосувала за Тігіпка в першому турі. І хотіла б, щоби він був президентом, – каже вихователька дошкільної установи Вікторія. – Але в другому вже мусила обирати між двох кандидатів. Підтримала Тимошенко.

– Не можна нікому довіряти, – вважає психолог дитячого садочка. – Коли когось занадто ідеалізуєш, обов’язково згодом настає розчарування. Так і вийшло з Ющенком. Гадаю, так було б і з Тимошенко, якби вона стала президентом. Побачимо, як виявить себе Янукович.

"Люди не задоволені помаранчевою владою, тому й поставили на Януковича"
У Банченах Герцаївського району виборча дільниця хоч і невелика – до п’яти сотень виборців – проте в процентному співвідношенні Вікторові Януковичу дала найбільший результат в області. Тут за лідера "Партії регіонів" проголосували 405 мешканців (86%). Юлія Тимошенко набрала 10% або 48 голосів. Проти всіх проголосували 12 осіб.

– На дільниці були спроби голосувати без паспортів, – каже секретар дільничної комісії №46 Василь Березовський. – Також голова комісії наполягала на тому, щоби голосували виборці, яких немає в списках, не пред’являючи довідки з державного реєстру виборців. Ми не допустили порушень.

– Такий результат Янукович отримав завдяки постійній підтримці дитячого притулку при Банченському монастирі, – каже секретар Мольницької сільської ради Анна Амілхакіоас. – Янукович дуже багато зробив для монастиря. Завдяки йому провели газ. Наші люди бачать, що помаранчева влада нічого не робить для людей. Особливо не задоволені президентом Ющенком. Тому й поставили на Януковича. Проте в нас немає ілюзії, що і Янукович буде ідеальним президентом. Ми сподіваємося, що він виконає свої обіцянки. Час покаже.

– Не знаю, за кого краще голосувати. Може, і Юля має рацію. Але я віддав свій голос за Януковича, – каже 51-річний мешканець Мольниці Василь Сандул, який підводою з конем саме повертався з Новоселиці. – Усі – хороші. Усі обіцяють. А там подивимося, хто з них кращий. Головне – щоби президент щось робив для людей. Знаю одне: треба працювати за будь-якого президента.

Знайшовся в селі й прихильник Юлії Тимошенко. 28-річний Марін Шевченко працює на підприємстві "Колос". Каже, що дивиться телевізор і може визначити, хто кращий кандидат.

– Люди отримують зарплатню 1200-1300 гривень. Це, звичайно, мало. Чекаємо від нового президента змін. Проте покращити життя за декілька днів неможливо, – каже хлопець. – Потрібно здійснювати реформи, які займуть не один рік. Переконаний, що Тимошенко, перебуваючи на посту прем’єр-міністра, зробила більше, аніж Янукович. І хоча зараз скрута, не варто звинувачувати у всьому її.
Ольга Гнідан
11-02-2010, 12:29
Коментарів 0 Переглядів 7 127

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.