RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Третій комплект нагород молодіжної Першості України з футболу виборов студент ЧТЕІ КНТЕУ Максим Ілюк, який із другої половини сезону-2008/2009 виступає у складі резервістів "Шахтаря". 2009 року Максим вперше "приміряв" малу золоту медаль. Минулого сезону став срібним призером. А тепер вдруге "засвітився" у чемпіонах серед молодіжних складів команд Прем’єр-ліги. Резервісти "гірників", як і позаторік, оформили чемпіонство достроково. І в матчі, який став "золотим", забив і Максим Ілюк. Це був перший м’яч буковинця після повернення у стрій. Про перший після травми матч (проти дубля київського "Динамо"), друге чемпіонство, зв’язок із рідним краєм та деталі з теперішнього донецького життя Максим Ілюк розповів у інтерв’ю "МБ".

Через травму зіграв лише 10 ігор

– Максиме, вітаємо з другим чемпіонством. Цього сезону, на жаль, на пальцях можна порахувати твої матчі...

– Так, через травму зіграв лише 10 ігор, у яких забив три м’ячі. Так сталося, що відзначився у першому матчі проти "Кривбаса" і в останніх двох проти донецького "Металурга" і "Ворскли". Фактично я лише в першій грі й почувався нормально. У наступних матчах почав відчувати стару травму. Потім лікувався, пропускав ігри, а коли повертався, знову постійно відчував біль. В останній для мене грі проти "Дніпра" знову відчув біль у ногах. Після цього мене намагалися лікувати на базі "Шахтаря", але нічого не допомагало. Потім відправили на лікування до Німеччини, в мюнхенську клініку, де я лікувався у професора Майєра... Він сказав, що тут нічого складного немає, що у них у Німеччині третина футболістів має таку проблему. І мені знадобився лише тиждень на лікування.

– Так сталося, що першою після перерви стала виїзна гра з резервістами "Динамо". Напевно, хвилювався, адже це одвічний суперник "Шахтаря"?

– Перед матчем із "Динамо" ми зіграли товариський матч з однією з команд-учасниць Чемпіонату області. Я вийшов на весь другий тайм, забив три голи, ми виграли 4:0. І вже на наступну календарну гру проти "Динамо" я потрапив у заявку. Вийшов у другому таймі хвилин на 35. Так, звісно, було хвилювання після такого тривалого відновлення після травми. Але щойно вийшов на поле, воно якось зникло (сміється, – авт.). Був у мене дуже хороший момент. Після прострілу з правого флангу я пробив головою і м’яч від землі пролетів трішки вище поперечини. Хоча я думав, що він вже "там" (сміється, – авт.). Ми виграли 2:1, і це було головне.

– А вже у наступній грі ви забили...


– Проти донецького "Металурга" я також вийшов на заміну на 60 хв. Рахунок був 3:0 на нашу користь. Уже за три хвилини після появи на полі після подачі зі штрафного з правого флангу я забив головою. Й одразу взяв участь у дуже ефектній атаці, яка завершилася п’ятим взяттям воріт. Мав ще декілька непоганих моментів, але не реалізував. Ми виграли 5:1. Це була жадана перемога, оскільки вона дозволила достроково оформити чемпіонство.

– Як відсвяткували чемпіонство?

– Всією командою – починаючи із футболістів, тренерського штабу і закінчуючи лікарями і водіями. Поїхали в ресторан і гарно відсвяткували. Без порушень режиму.

"Мрію побачити "Буковину"
у Прем’єр-лізі"


– А вже у Полтаві ви могли собі дозволити розслабитися?

– Ні, нам поставили конкретне завдання – обіграти "Ворсклу" і довести, що ми й без допомоги гравців із першої команди щось можемо! Ця гра була зовсім не "прогулянкою", а, навпаки, дуже бойовою і дуже складною. Я вийшов на заміну на 35 хв. Спочатку не міг увійти до гри. А вже у другій половині другого тайму почало щось виходити. Був практично такий самий момент, як у грі з "Динамо", я знову пробив вниз, і м’яч від землі влетів у поперечину. А вже через декілька хвилин наш правий захисник подав на ближній кут воротарського майданчика і я на випереження переправив м’яч ногою у ворота. Ми виграли 2:1, тобто завдання виконали.

– Про рідний край не забуваєте?

– Це, я так розумію, жарт (сміється, – авт.). Я дуже сумую за рідними і близькими людьми, за друзями, особливо за дівчиною.

– Коли востаннє були на Буковині?


– Буваю в рідних краях не лише для того, щоби побачитися з рідними. Як студент Чернівецького торговельно-економіч­ного інституту КНТЕУ мушу заїжджати, щоби підтягувати "хвости" (сміється, – авт.). До речі, я вдячний директорові інституту Тетяні Ореховській та іншим викладачам, які з розумінням ставляться до моїх "футбольно-навчальних" проблем і допомагають їх подолати. Востаннє в Чернівцях я був приблизно півтора місяця тому – на державному екзамені.

– А "Буковину" не втрачаєш із поля зору?

– Звісно, ні! Постійно стежу за виступами моєї першої професійної команди. І, звичайно, дуже хочеться побачити "Буковину" в Прем’єр-лізі! 
Георгій МАЗУРАШУ
23-05-2011, 17:43
Коментарів 0 Переглядів 2 331

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.