RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Найбільш драматичну перемогу, напевно, за всю свою історію одержала "Буковина" у домашньому матчі з "Енергетиком", в якому чернівчани зустріли доданий час програючи, а з поля пішли переможцями.

"Буковина" – "Енергетик" (Бурштин) – 2:1 (0:1).
14.00. Чернівці. Стадіон "Буковина". 2500 глядачів. 18 градусів.
Голи: Руслан Гунчак (90+2), Степан Маковійчук (90+5) – Руслан Мостовий (30).
Арбітр – Сергій Скрипак (Київсь­-
ка обл.), асистенти арбітра – Віталій Лазеєв (Одеса), Ігор Альохін (Сімферополь). Четвертий арбітр – Михайло Маланчук (Чернівці). Делегат ФФУ – Владлен Науменко (Миколаїв).

"Буковина": 33 Олександр Чурілов, 22 Іраклій Циколія (Петро Климус, 61), 17 Володимир Олефір, 26 Сергій Басов, 9 Олег Керчу, 35 Руслан Гунчак – к., 7 Роман Дорош, 15 Олександр Донець (23 Валерій Блажко, 80), 21 Євген Сантрапинських, 19 Владислав Коробкін (11 Роман Степанков, 61), 10 Степан Маковійчук. Запасні: 1 Сергій Преснаков, 20 Борис Орловський, 8 Вадим Пислар. Тренер – Вадим Заяць.

"Енергетик": 35 Микола Хомин, 17 Роман Мельник, 11 Руслан Мостовий, 5 Микола Лазорик – к., 2 Богдан Слука, 3 Ігор Гребинський, 10 Ігор Долотко, 14 Андрій Чернов (16 Сергій Срібний, 89), 4 Віктор Данищук, 7 Орест Януш, 18 Олександр Семенюк (9 Роман Барчук, 86). Запасні: 29 Олександр Ільющенков, 8 Роман Бочкур, 6 Ярослав Деренюк, 13 Андрій Веретко, 15 Максим Прокопович.

Попередження: Володимир Олефір (36), Владислав Коробкін (51), Роман Степанков (70) – Роман Мельник (43), Ігор Долотко (62, 90+3 – вилучення за грубий поштовх суперника після зупинки гри), Ігор Гребинський (90+3).

Перший серйозний момент біля воріт "Енергетика" виник лише на 19 хв., коли після потужного удару Владислава Коробкіна кіпер гостей Микола Хомин не втримав м’яч у руках, але на добивання не встиг Степан Маковійчук. Наступний епізод, на 22 хв., напевно, має увійти до підручників для арбітрів у розділі: "Як не можна судити". Олександр Донець подав від лівого кутового прапорця, м’яч через декілька дотиків дійшов до Руслана Гунчака, який холоднокровно переправив його у ворота. Чернівчани побігли святкувати взяття воріт, а коли повернулися на свої позиції для продовження гри, побачили, що рефері Сергій Скрипак скасував рішення щодо взяття воріт і показав, що треба... переподати кутовий. Виявилося, що його асистент, чиї маневри обмежені серединою поля, нібито побачив, що м’яч було встановлено за межами відведеного для подачі кутового клаптика і, за словами тренера "Енергетика" Михайла Савки, ще до виконання удару підняв прапорець. Після матчу делегат ФФУ Владлен Науменко намагався за допомогою відеозапису з’ясувати, чи справді м’яч було неправильно встановлено, але з точки перебування відеокамер цього не було видно. Потім він пішов на місце біля центральної лінії поля, де перебував асистент арбітра, і в присутності автора цих рядків констатував, що з тієї позиції тим більше неможливо побачити "півколо" для подачі кутового. Навіть якщо припустити, що м’яч на якісь сантиметри виходив за визначені межі, то по суті це ніяк не вплинуло на подальший перебіг подій, які призвели до забитого голу. Тобто рішення про його відміну свідчить лише про відвертий непрофесіоналізм або упередженість.

Після цієї суперечливої ситуації чернівчан "добив" абсолютно алогічний гол, який Руслан Мостовий забив на 30 хв. ударом від правого кутового прапорця – м’яч летів у ближній кут і завдяки декільком рикошетам дезорієнтував Олександра Чурілова, який не встиг врятувати власні ворота. До перерви двічі міг відзначитися Гунчак. Спочатку на 35 хв. після подачі Володимира Олефіра він із "вбивчої" позиції пробив головою повз ціль. А на 39 хв. гарматний постріл Руслана зі штрафного метрів із 25 прийшовся за сантиметри від правої "дев’ятки".

Ключовими стали додані хвилини. На другій із них Сантрапинських подав кутовий із правого флангу, і Гунчак ударом із центру карного майданчика відновив рівновагу. Через хвилину неспортивна поведінка гостей завершилася "гірчичником" для Гребинського і червоною карткою для Долотка, який після зупинки гри руками грубо штовхнув суперника. А ще через 2 хв. облога воріт "Енергетика" завершилася для "Буковини" переможним голом. Спочатку Маковійчук подав кутовий, після якого гості відбилися, але на підборі першими були буковинці, заробивши вільний удар. М’яч після удару Гунчака влучив у захисника і відскочив назад до Руслана, який головою "закинув" його назад до штрафного майданчика. Там у підкаті до м’яча безрезультатно намагався дотягнутися Роман Степанков, але це трохи дезорієнтувало кіпера Хомина, який коліном відбив шкіряну кулю на Маковійчука. І на останніх секундах Степан забив переможний гол. Трибуни "вибухнули", а вітати головного героя на поле вибігли не лише запасні гравці, а й весь "штаб" чернівчан. Одне слово, святкували так, ніби виграли Лігу чемпіонів. Як сказав після матчу автор переможного голу Степан Маковійчук: "Тренер просив нас показати гарну гру і влаштувати вболівальникам "Лігу чемпіонів". Так і вийшло – як "Баварія" – "Манчестер" у пам’ятному фіналі, коли англійці вирвали перемогу в доданий час. Забити на останніх секундах гол набагато радісніше, ніж виграти 3:0".

Інші результати 19 туру. "Динамо-2" – "Геліос" – 1:0, "Прикарпаття" – "Сталь" – 0:3, "Нива" – "Нафтовик-Укрнафта" – 2:2, ПФК "Олександрія" – "Дністер" – 2:1, "Чорноморець" – "Закарпаття" – 1:1, "Фенікс-Іллічівець" – "Зірка" – 1:6, "Арсенал" – ФК "Львів" – 1:0, "Титан" – "Кримтеплиця" – 0:0. 
Георгій МАЗУРАШУ
9-11-2010, 12:52
Коментарів 0 Переглядів 2 386

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Після вистави й багатохвилинних оплесків творчій групі глядачі виходили з театру усміхненими.


Чому я сортую сміття і чому це не вигідно. Блог Людмили Осадчук
Почали з того, що окремо збирали органічне сміття і все інше.
План перемоги є, а де «золота» рибка? Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, українському народу та парламенту був представлений план перемоги
ВІДЕО Переглянути все відео

Завітайте до нас та отримайте сервіс, який заслуговує на довіру!

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".


Запросіть друга підключитись до Intelekt та отримуйте вдвох по 500 гривень на рахунок! Чим більше товаришів приведете — тим більше коштів накопичите. Цікаво? Гортайте нижче!