RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Історичну першу перемогу у Вищій лізі України баскетбольний клуб "Стріба" (Чернівці) відсвяткував у другому виїзному матчі 4 туру проти "СпортЛіцею" (Біла Церква), який посідає друге місце у турнірній таблиці.
Чернівчани, вийшовши на цю гру максимально мобілізованими, з перших хвилин захопили ініціативу і після першої чверті вигравали 6 очок. У середині другої чверті підопічні Тимофія Безрука й Олександра Чермака збільшили відрив до 10 очок. Але ближче до великої перерви білоцерківці скоротили відставання до двох очок (цьому трошки посприяли і судді, які "нагородили" нашого капітана Андрія Семеновича "технарем", внаслідок якого "СпортЛіцей" зменшив від­-ставання одразу на 4 очки).

"Хлопці зуміли "зібратися"

У цьому матчі команда нарешті продемонструвала командний дух і неабиякі бійцівські якості, що відзначив у інтерв’ю "МБ" наставник чернівчан Олександр ЧЕРМАК:

– Після поразки у першому матчі в Білій Церкві ми на зборах команди ретельно розібрали причини цієї невдачі, адже, незважаючи на те, що "СпортЛіцей" посідає друге місце, в тій грі ми цілком могли і навіть мали би перемогти. Білоцерківці – наші основні конкуренти у боротьбі за місце в першій четвірці в нашій групі Б, яке дасть право продовжити на другому етапі боротьбу в першій вісімці Вищої ліги. Отже, відступати було нікуди. І я дуже радію, що хлопці зуміли зібратися і продемонструвати на майданчику багато з того, що, власне, ми очікуємо від них.
Взагалі ефективність у нас цього разу виявилася найвища за всі матчі, які ми провели у Вищій лізі, – 90 відсотків. Туди входять і набрані очки, і результативні передачі, і блок-шоти. У наших гравців відсоток влучань із гри становив 50, а трьохочкових влучань – 41,2 відсотка. Це поважні показники. Тішить те, що у нас було набагато менше втрат. Якщо у виїзному матчі з "Черкаськими мавпами" їх було 20, то тепер лише 9. І це при тому, що половина складу в нас була, як кажуть, на уколах – із травмами грали Володимир Зелений, Андрій Семенович, Дмитро Ігнатенко й Олександр Кодола. Стиснули зуби і боролися!

Щодо самої гри, звісно, ми розуміємо, що нам ще працювати і працювати. Вистачає проблем у нападі. Зате колективні й індивідуальні дії в захисті вже виглядають досить непогано. І це відзначають й представники інших команд Вищої ліги.

"Львівська політехніка" "подарувала" сильного гравця

Відзначений окремо Володимир Зелений з’явився у Чернівцях завдяки підтримці партнера клубу Валерія Чинуша і не лише. Як повідомив начальник чернівецької команди Олександр Яновицький, перехід Зеленого до "Стріби", найімовірніше, не відбувся би, якби не дружній жест керівництва "Львівської політехніки": "Ми вже маємо неприємний прецедент із Сергієм Степановим, який пройшов із нами повністю підготовчий період, а тепер представники білоцерківського "СпортЛіцею" не хочуть йти на переговори щодо "відкріплення" для цього гравця. Я телефонував тренерові "СпортЛіцею", який після хвилини розмови перейшов на ненормативну лексику. Тому далі зміст нашого спілкування передавати не буду (сміється, – авт.). А ось у випадку з Володимиром Зеленим все було набагато цивілізованіше. Я зателефонував тренеру "Львівської політехніки" Олегові Пелеху, якого знаю відтоді, як грав за івано-франківську команду. Пояснив ситуацію, він переговорив із керівництвом львівського клубу, після чого Зеленому дозволили без жодних компенсацій перейти до "Стріби". Звісно, такі людські стосунки дуже приємні. І тим більше приємно, що Володимир гарно вписався у наш колектив і зокрема допоміг здобути довгоочікувану першу перемогу у Вищій лізі".

Нагадаємо, "Стріба" виступає за підтримки Чернівецької міської ради, обласної влади, готелю "Буковина" (титульний спонсор), дистрибуційної компанії "Рома", пивоварні "Наше пиво" (офіційний партнер лідера команди Антона Рожкова), ТОВ "Клас і К".

До Білої Церкви команда вирушила завдяки підтримці обласної федерації баскетболу (голова – Микола Попадюк) та знаного бізнесмена Івана Ринжука. Допоміг і колишній баскетболіст Ілля Хочь (АЗС "Калібр"), який частково допомагає пальним.

"СпортЛіцей" (Біла Церква) – "Стріба" (Чернівці) – 98:83 (24:18, 25:27, 24:16, 25:22), 71:77 (19:25, 24:17, 12:15, 16:20).

Статистика гравців "Стріби":
1 матч – Дмитро Ігнатенко – 21 очко, Олександр Кодола – 18, Денис Єлисевич – 14, Володимир Зелений – 12, Давид Майсурадзе – 8, Сергій Опольський – 5; 2 матч – Володимир Зелений – 20 (+ 2 перехоплення, 1 блок-шот, 1 передача, 11 підборів), Антон Рожков – 19 очок (+ 6 підборів, 1 результативна передача, 2 перехоплення, 1 блок-шот), Дмитро Ігнатенко – 16 (+ 9 підбирань, 3 блок-шоти, 2 результативні передчачі), Денис Єлисевич – 8 (+ 2 перехоплення), Сергій Опопольський – 8, Олександр Кодола – 3 (+ 5 результативних передач, 1 перехоплення, 2 підбори), Андрій Семенович – 3 (+ 4 результативні передачі, 1 перехоплення, 2 підбори).
У середу, 3 листопада, "Стріба" на першому етапі Кубка України прийматиме "Вінницьких Зубрів". Матч відбудеться у ФОК "Олімпя". Початок о 18.00. 
2-11-2010, 10:28
Коментарів 0 Переглядів 2 265

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.