RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дві перемоги у двох виїзних матчах – так грає в гостях чернівецька "Буковина" на старті першолігової першості України з футболу. Причому якщо у Бурштині підопічні Вадима Зайця переграли аутсайдера "Енергетик", то в Охтирці "жертвою" чернівчан став "Нафтовик-Укрнафта", який останнім часом фігурував серед реальних претендентів на путівку до Прем’єр-ліги. Цікаво, що двічі у воротах охтирчан "розписався" капітан чернівчан Руслан Гунчак, який в інтерв’ю "МБ" назвав цей дубль подарунком собі на день народження.

"Нафтовик-Укрнафта" (Охтирка) – "Буковина" (Чернівці) – 2:3 (2:1)
Голи: Богдан Єсип, 13, Іван Погорелов, 28 – Роман Степанков, 26, Руслан Гунчак, 77, 90+3
"Буковина": 33 Олександр Чурілов, 26 Сергій Басов, 22 Іраклій Циколія, 2 Петро Климус, 3 Павло Іванов, 35 Руслан Гунчак, 7 Роман Дорош, 21 Євген Сантрапинських (9 Олег Керчу, 57), 15 Олександр Донець (23 Валерій Блажко, 61, 25 Владислав Рудченко, 74), 10 Степан Маковійчук, 11 Роман Степанков (19 Владислав Коробкін, 61). Запасні: 1 Сергій Преснаков, 8 Вадим Пислар. Тренер – Вадим Заяць.

Матч розпочався для "Буковини" не дуже оптимістично. Після декількох обмінів атаками буковинці "провалилися" у центрі захисту, дозволивши Богданові Єсипу вискочити на "побачення" з Олександром Чуріловим. Цей двобій виграв охтирчанин – 1:0. На 26 хв. після флангового навісу Роман Степанков ударом головою рахунок зрівняв. Але не минуло і двох хвилин, як після удару Івана Погорелова не дуже впевнено зіграв кіпер "Буковини", що призвело до другого голу в наші ворота. До кінця першого тайму "Нафтовик" втратив ще декілька реальних нагод збільшити рахунок.

А ось після перерви чернівчани "ожили" і почали дедалі частіше гостювати на чужій половині поля та створювати гольові моменти. Винагородою за цю активність став гол Руслана Гунчака, який після подачі кутового на 77 хв. влучно пробив головою. Здавалося, матч завер­шиться унічию. Але під завісу зустрічі охтирці примудрилися заробити два вилучення. І "Буковина" все-таки встигла реалізувати кількісну перевагу – буквально на останніх секундах після пасу з передачі Степана Маковійчука відзначився той же Гунчак, який став головним героєм поєдинку.

Цей переможний для "Буковини" дубль Руслан Гунчак зробив за два дні до свого 31 дня народження. Тож привітавши у понеділок Руслана з 31-літтям, "МБ" поцікавився, чи ці голи стали головним подарунком до дня народження.

– Дякую за вітання! Так, я побачив, що нікому зробити мені подарунок, і вирішив подарувати собі голи у ворота "Нафтовика" (сміється – авт.).

– З голом після подачі кутового більш-менш зрозуміло, а як забили переможний м’яч?

– "Нафтовик" догравав без двох вилучених з поля гравців. Спочатку один отримав другу жовту картку, а з другим вилученням охтирцям "допоміг" я (сміється – авт.). Я був із м’ячем у центрі поля і давав пас на Коробкіна або Маковійчука з очевидною перспективою виходу сам на сам, але передачу суперник перервав свідомою грою рукою. Арбітр без вагань показав червону картку. До речі, судив Сергій Скирда з Харкова, який колись трохи грав за "Буковину". Але якихось симпатій з його боку до колишньої своєї команди я не відчував. Так сталося, що ми встигли скористатися кількісною перевагою. Степан Маковійчук прорвався по флангу і покотив мені м’яч на лінію штрафного майданчика. Я помітив, що воротар зміщується в бік ближнього кута і поцілив з 16 метрів у дальній.

– Цей гол, напевно, суттєво підсилив святковий настрій?

– Звичайно! Плюс я отримав ще один подарунок від керівництва команди – вихідний сьогодні (сміється – авт.). Тож святкую... Ні, навіть не святкую, а просто відпочиваю вдома з дружиною Тетяною і синочком Максимом. А тренування сьогодні все-таки проведу – із сином (сміється – авт.).

Інші результати 4 туру: "Енергетик" (Бурштин) – "Чорноморець" (Одеса) – 1:1, "Зірка" (Кіровоград) – "Титан" (Армянськ) – 1:3, "Сталь" (Алчевськ) – "Арсенал" (Біла Церква) – 3:0, "Закарпаття" (Ужгород) – "Фенікс-Іллічівець" (Калініне) – 3:0, "Дністер" (Овідіополь) – "Прикарпаття" (Івано-Франківськ) – 2:1, "Геліос" (Харків) – ПФК "Олександрія" – 2:2, "Нива" (Вінниця) – "Динамо-2" (Київ) – 2:2.
09.08.2010. "Кримтеплиця" (Молодіжне) – ФК "Львів".

Турнірна таблиця (станом на 08.08.10)
I В Н П М О
1. "Сталь" 4 3 1 0 11:1 10
2. ПФК "Олександрія" 4 3 1 0 9:3 10
3. "Титан" 4 3 0 1 8:4 9
4. "Динамо-2" 4 2 2 0 6:3 8
5. "Буковина" 4 2 1 1 9:7 7
6. "Нива" 4 2 1 1 5:6 7
7. "Закарпаття" 4 2 0 2 6:3 6
8. ФК "Львів" 3 2 0 1 4:2 6
9. "Кримтеплиця" 3 2 0 1 4:2 6
10. "Чорноморець" 4 1 3 0 4:3 6
11. "Геліос" 4 1 2 1 4:4 5
12. "Дністер" 4 1 2 1 6:8 5
13. "Нафтовик-Укрнафта" 4 1 0 3 6:6 3
14. "Арсенал" 4 1 0 3 3:6 3
15. "Прикарпаття" 4 1 0 3 3:10 3
16. "Фенікс-Іллічівець" 4 1 0 3 2:8 3
17. "Енергетик" 4 0 1 3 3:10 0
18. "Зірка" 4 0 0 4 1:8 0

У наступному турі "Буковина" у суботу, 14 серпня, приймає вінницьку "Ниву". Початок матчу –
о 18.00. 
Георгій МАЗУРАШУ
10-08-2010, 11:02
Коментарів 0 Переглядів 3 963

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.