RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вперше у фіналі Чемпіонату світу з футболу зустрілися збірні Голландії та Іспанії. Для голландців це був третій фінал. Проте навіть із третьої спроби їм не судилося тріумфувати – це з першої спроби вдалося чинним чемпіонам Європи, які у цікавій, але "сухій" боротьбі вирвали перемогу за три хвилини до закінчення додаткового часу. У "бронзовому" матчі німці, програючи 1:2, "добили" уругвайців – 3:2.

Восьминіг Пауль все-таки помилявся

Скандальною витівкою вболівальника розпочалося фінальне дійство Мундіалю-2010 – за декілька хвилин до початку матчу Голландія – Іспанія, коли капітан італійців Фабіо Каннаваро виніс Кубок світу на поле, іспанський фан у футболці з написом "Проти расизму" забіг туди і спробував натягнути на трофей червону шапку. Це не перша подібна витівка іспанця. Четвертого липня 2004 року на фіналі Євро він вибіг на поле і запустив у Луїша Фігу прапором клубу "Барселона" на знак несхвалення його переходу до "Реалу". А 2007 року під час фіналу Ліги чемпіонів він пробіг повз гравців "Мілана" і "Ліверпуля".

Проте головним героєм футбольного дійства став не скандальний фан, а німецький восьминіг-провидець Пауль, який вгадав усі результати матчів за участю збірної Німеччини (включаючи сенсаційну поразку від сербів), а також фінального двобою. Повідомили, що один із російських олігархів запропонував за феноменального прогнозиста півмільйона євро. Однак керівники акваріуму "Морське життя" категорично відмовили. Цікавляться і його нащадками, які живуть в інших акваріумах. Але таких здібностей у них не помічали.

Наразі 2,5-річну морську істоту відправляють на "футбольну пенсію" – більше вона прогнозами займатися не буде. Щоправда, у шведському музеї-океанаріумі "Скансен" стверджують, що робити прогнози восьминогу допомагали, підкладаючи у скриньку спеціальний ароматизатор або його улюблені ласощі, які слугували підказкою.
До слова, Пауль почав пророкувати ще під час Євро-2008. Усього восьминіг дав уже понад 10 прогнозів і помилився лише одного разу – у фіналі Євро-2008 (поставив на німців, а перемогли іспанці).

Співаки і моделі обіцяли за перемогу... еротику

Модним нині стало обіцяти публічні еротичні сесії у разі перемоги улюбленої збірної. Навіть Дієго Марадона грозився пройтися голим Буенос-Айеросом, якщо його підопічні здобудуть Кубок світу. Співак Енріке Іглесіас пообіцяв пробігтися голим у випадку перемоги іспанців. Але для вболівальників цікавішими були пропозиції від моделей і порнозірок. Так, парагвайська модель Ларисса Рікельме заявила, що у випадку перемоги співвітчизників у матчі з Іспанією, вона оголиться на центральній площі Асунсьону. Крім того, вона готова була віддатися героям матчу прямо в роздягальні. А голландська порнозірка Боббі Еден пішла ще далі – вона пообіцяла всім своїм шанувальникам секс, якщо Нідерланди виграють Мундіаль. Цю "роботу" вона мала намір зробити разом із трьома подругами. За цією "послугою" на її сайті вишикувалася черга, але не судилося...

За перемогу Iспанії – 100 бокалів пива

У Чернівцях вболівальницькі симпатії розділилися між фіналістами приблизно 50 на 50. Хоча ставок трохи більше робили все-таки на іспанців. У букмекерських конторах та місцях продажу лотерей спорт-прогнозу було зафіксовано чи не рекордну активність наших краян. Проте багато хто поки що не наважується "грати в азартні ігри з державою". Інша справа – безпрограшні розіграші призів серед відвідувачів закладів, у яких можна колективно переглядати футбольні матчі та інші спортивні події. Тут найактивнішими виявилися розважальний центр "Панорама-Чернівці" та бар "Наше пиво" (відомий у народі як "Баварія"). В останньому за два півфінали відвідувачі виграли декілька сотень літрів пива та інші призи. За влучно спрогнозовані результати двох основних таймів та переможця фіналу в "Нашому пиві" пообіцяли бочку пива (100 бокалів). Така абсолютна влучність вдалася лише чернівчанину з не дуже буковинським прізвищем Тон Татевосян. Нульову нічию в основний час, але без "ставки" на іспанців, спрогнозували ще четверо вболівальників, у тому числі й нещодавній гравець "Буковини" Ігор Мигалатюк. Винагородою за це стали по 20 бокалів пива і футболки.

ФIФА та УЄФА перейматимуть тенісний досвід відеоповторів?

Велика кількість неправильно зафіксованих або незафіксованих офсайдів, а також резонансний незарахований м’яч англійця Френка Лемпарда в 1/8 фіналу у ворота німців, схоже, переповнили "чашу терпіння", і футбольні функціонери, нарешті, починають заявляти про необхідність змінити систему суддівства.

Найчастіше вболівальники "вимагають" від головних футбольних інстанцій запровадити систему відеоповторів. На такий крок вищі футбольні чини поки що не наважуються. Проте на зміни активно натякають.

Генеральний секретар Міжнародної футбольної асоціації Жером Вальк в інтерв’ю ВВС визнав, що суддівські помилки на Мундіалі вплинули на результат не одного матчу, і заявив, що ФІФА вже думає над тим, як знизити відсоток помилок до мінімуму: "Минулого року в Лізі Європи провели експеримент із двома додатковими арбітрами. Якщо це полегшує роботу суддям, то чому б не застосувати цю систему на наступних чемпіонатах світу. Однак можу сказати вже зараз, що Чемпіонат світу в ПАР – останній із теперішньою системою суддівства".

Противником введення відеоповторів залишається президент ФІФА Йозеф Блаттер. Технологію з вмонтованим у м’яч електронним чипом футбольна влада теж не сприймає. Проте не виключено, що на наступних юнацьких чемпіонатах світу випробують систему, схожу з "яструбиним оком", яку використовують на турнірах із тенісу. Це "дороге задоволення", але виробники обладнання готові надавати свій продукт в обмін на рекламну компанію під час Чемпіонату світу.
Георгій МАЗУРАШУ
15-07-2010, 11:12
Коментарів 0 Переглядів 3 011

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!