RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Перший на Африканському континенті Чемпіонат світу з футболу стартує завтра, 11 червня, матчем між господарем фінального турніру – Південно-Африканською Республікою та Мексикою. У ці дні головний футбольний форум перебуває у світовому епіцентрі уваги. "МБ" – не виняток. Тож пропонуємо деякі цікавинки Мундіаля-2010.
Миколаїв буде представлений на Чемпіонаті світу з футболу 2010 – уродженець українського міста Микита Рукавіца виступатиме у ПАР у складі збірної Австралії. Микита народився 22 червня 1987 року у Миколаєві, де і почав займатися футболом під керівництвом Олександра Сумма. 2001 року із сім’єю переїхав до Австралії. 2006 року став гравцем австралійського "Петр Глорі". 2008 року був на перегляді у німецькому "Ганновері", після чого зіграв за Австралію на Олімпійських іграх. 2009 року Рукавіца перебрався до голландського "Твенте". Але 2010 рік він провів в оренді у бельгійському "Роселарі", де в 11 матчах забив 5 голів. "Твенте" нещодавно надало українському австралійцю статус вільного агента, давши зрозуміти, що не зацікавлений в його послугах. І це при тому, що минулого року Рукавіца отримав медаль Гаррі Кьюелла – як кращий молодий футболіст Зеленого континенту.

Уперше у фінальній частині Чемпіонату світу візьмуть участь збірні Словаччини (формально є правонаступником збірної Чехословаччини, як і Чехія) та Сербія (формальний правонаступник збірних Югославії, Сербії і Чорногорії). Уперше також у вирішальній частині виступатимуть одразу дві збірні Кореї – КНДР та Республіка Корея. І уперше після Чемпіонату світу-1978 в Аргентині головний фут­больний турнір відбуватиметься взимку, оскільки ПАР знаходиться в Південній півкулі. До слова, вважається, що в цьому сенсі легше буде грати європейцям, які виграли всі чемпіонати, що гостювали у прохолодному Старому Світі.

Неофіційним гімном Чемпіо­нату світу-2010 є ремікс на пісню "Wavin’ Flag" сомалійсько-канадського репера K’Naan, який з 21 вересня 2009 року перебуває у промо-турі разом із найпрестижнішим футбольним трофеєм – Кубком світу. А офіційний гімн змагань – пісня "Time for Africa" у виконанні колумбійської співачки Шакіри та південноафриканської групи "Freshlyground".

Дивним і безглуздим називають деякі футболісти офіційний м’яч Мундіаля-2010. Спершу скаржитися на нову шкіряну кулю почали голкіпери. Бразилець Жуліо Сезар вважає цей м’яч просто жахливим і порівняв його з пластмасовими, які можна придбати в супермаркеті. Іспанський кіпер Ікер Касільяс висловив жаль, що такий поважний турнір "гратимуть таким безглуздим м’ячем, на який скаржаться не лише воротарі". Бразильський форвард Луїс Фабріано так охарактеризував м’яч, який Adidas спеціально виготовив для Мундіаля-2010: "Він дивний, міняє свою траєкторію прямо перед тобою. Таке відчуття, що він не хоче, щоби по ньому били, ніби хтось управляє ним. Тільки-но ти збираєшся віддати пас, як м’яч опиняється вже в іншому місці..."

Іспанія – основний фаворит Мундіаля-2010 за версією букмекерів. Шанси підопічних Вісенте Дель Боске на перемогу у ПАР оцінюються як 4 до 1. Шанси бразильців оцінюються дещо нижче – від 5 до 5,5. Далі йдуть Англія (від 5,5 до 7), Аргентина (7-7,5), Голландія (10-12) і Німеччина (14-16). Чинні чемпіони світу у різних конторах мають переможний коефіцієнт від 11 до 16. Найменш імовірним чемпіоном вважають Нову Зеландію – деякі букме­-к­ери навіть дають коефіцієнт 2500 до одного на перемогу в чемпіонаті найсильнішої збірної Океанії.

Африканські шамани зайнялися футбольними прогнозами. Себензіле Нсуквіні вирішила передбачити результат Мундіаля за допомогою розкиданих кісток. Проаналізувавши безладно розкидані кістки тварин і мушлі, 33-річна шаманка дійшла висновку, що "все складається добре для команди ПАР". Більш точний прогноз зробив нігерійський провісник Джон Адатірі, який, напружено вдивляючись у двостороннє дзеркало, повідомив: "Нігерія зіграє у чвертьфіналі. Бразилія переможе". Щоправда, при цьому він зізнався, що раніше жодного разу не аналізував результат футбольного чемпіонату.

"Аль-Каїда" погрожує організаторам Чемпіонату світу терактами. У зв’язку з цим господарі фінальної частини вдалися до безпрецедентних заходів безпеки. ПАР, хоч і є найбагатшою країною Африки, посідає одне з перших місць у світі за кількістю тяжких злочинів. Кажуть, так страшно не було перед жодним Чемпіонатом світу. Англійський репортер уже встиг відчути на собі цей страх, але не від терактів – дорогою до кав’ярні на шеф-редактора відділу футболу британської "The Daily Mail" Метта Лотона напав дикий кабан. Журналіст встиг заскочити у перші відкриті двері, де, на його щастя, виявився озброєний охоронець, який зазначив: "Це Африка, друже мій! Наступного разу бери з собою пістолет". 
Георгій МАЗУРАШУ
10-06-2010, 11:11
Коментарів 0 Переглядів 3 307

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги