RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Буковина» перемагає й зміцнює лідерство


Ще однієї домашньої "осічки" чернівецька "Буковина" допустити не могла, адже після попередньої незапланованої нічиєї з "Вересом" трибуни чернівецького стадіону "збідніли" аж на тисячу вболівальників (до чотирьох тисяч, що для ІІ ліги теж є непоганим показником). Юні львів’яни дали хороший бій лідеру групи А друголігової першості України й навіть могли вирвати нічию на останніх секундах. "Буковину" врятував голкіпер Андрій Мельничук, який завдяки цьому став чи не головним героєм зустрічі.

"Буковина" (Чернівці) – "Львів-2" – 1:0 (0:0)
Гол: Владислав Коробкін (72)
Судді – Любомир Харко (Луцьк), Тарас Соломчак (Бучач), Богдан Бучинський (Тернопіль). Резервний арбітр – Михайло Маланчук (м. Кіцмань Чернівецької обл.).

"Буковина": Андрій Мельничук, Ілля Гагуха, Петро Климус, Сергій Жижиян, Роман Ємельянов (Андрій Драголюк, 40), Ігор Мігалатюк, Євген Чуприна, Степан Маковійчук, Роман Марченко (Сергій Ільїн, 60), Олександр Семенюк, Владислав Коробкін – к. Запасні: Андрій Гаргаун, Олександр Георгійчук, Артур Гущин, Євген Кубай. Тренер – Микола Трубачов.

Попередження: Жижиян (16), Коробкін (45+2) – Жук (39), Трохимчук (74).

Початок звітної зустрічі був зовсім не таким, яким його прогнозували – замість традиційного стартового тиску господарів поля вболівальники побачили досить зухвалу активність гостей, які першими завдали декілька ударів по чужих воротах і деякий час навіть володіли територіальною перевагою. До загострень біля воріт "Буковини" справа доходила дуже рідко, проте перші так звані гольові моменти – теж в активі львів’ян. На 14-й хв. Володимир Макар пробив з 18 метрів, але не настільки потужно і влучно, щоби застати зненацька досвідченого Андрія Мельничука. А через три хвилини останній безстрашним кидком у ноги суперникам та Петру Климусу, який із ними боровся, перервав гострий фланговий простріл. М’яч кіперу зафіксувати не вдалося, а повторний удар заблокував Роман Марченко. Буковинці могли відзначитися на 22-й хв., коли Ігор Мігалатюк так навісив з лівого флангу, що м’яч неочікувано перелетів Олександра Мусієнка і опустився майже на лінію воріт. Але це стало несподіванкою і для Романа Ємельянова, який не чекав такого подарунка і потрібних декілька кроків назустріч голу не зробив. На 33-й хв. знову "гаряче" було біля воріт чернівчан – після подачі кутового той же Володимир Макар небезпечно пробивав метрів з 10-ти, але Мельничук встиг відреагувати і ногою відбив м’яча на черговий кутовий, яких, до слова, гості в першому таймі почали втричі більше, ніж господарі поля. За п’ять хвилин львів’яни вже могли пропустити. Ємельянов із-за бокової з "чужого" лівого флангу вкинув м’яча аж до воротарського майданчика, де прудкий Степан Маковійчук випередив оборонця й ефектно в падінні головою намагався "зрізати" шкіряну кулю в ближній кут, але та зрадливо пролетіла повз стійку. На 44-й хв. Олександр Семенюк на лінії карної зони підробив грудьми м’яча собі на хід із перспективою вискочити на побачення з воротарем, але суперник, здалося, звалив його на газон. Арбітр на це падіння не відреагував – можливо, тому, що м’яч швидко докотився до кіпера, який вискочив із воріт. На другій доданій хвилині за декілька сантиметрів від лівої стійки пролетів м’яч після удару Мігалатюка з 16-ти метрів. І на цій же хвилині Владислав Коробкін вдало перехопив м’яча неподалік від чужого штрафного майданчика, на швидкості увірвався туди, де суперник зачепив капітана "Буковини" за ногу, коли він п’ятою підробив м’яча, змінюючи свій курс у центр. Любомир Харко вирішив, що форвард симулював і показав йому "гірчичника". Спірно, але арбітру, як кажуть, видніше.

Роковою для львів’ян виявилася 72-га хв. Драголюк з "обстріляної" вже точки на правому фланзі неподалік від центральної лінії подав до карного майданчика, де Коробкін у падінні головою з лівого боку вцілив у правий кут воріт. Подвоїти рахунок на 84-й хв. зобов’язаний був Драголюк, який із правого флангу втік на "побачення" із Мусієнком. У центрі набігали партнери, але Андрій вирішив пробити в дальню "дев’ятку" і не дотягнув до цілі з десяток сантиметрів. За три хвилини після подачі кутового "гаряче" було біля воріт "Буковини", але декілька ударів поспіль львів’ян були заблоковані.

Коли минали останні додані секунди і віце-президента "Буковини" Валерія Королянчука вже вітали з тим, що команда подарувала йому до дня народження перемогу, подарунок ледь не "випарувався". Харко призначив досить сумнівний штрафний по центру за декілька метрів від карної зони чернівчан. Яворський підкрутив м’яча над стінкою в правий верхній кут, але до нього дивом дотягнувся Мельничук. Від рук кіпера м’яч влучив у стійку і відлетів майже паралельно воріт на Михайла Сікорського, який добивав із лівого кута воротарського майданчика, але траєкторію польоту м’яча змінив Євген Чуприна. Трибуни на мить завмерли, а потім почали скандувати "Мельничук! Мельничук!" Під таке скандування і фінальний свисток пролунав, і команди поле залишали.

Інші результати туру. "Моршин" – "Нива" В. – 0:3, "Карпати-2" – "Верес" – 1:3, МФК "Миколаїв" – "Динамо" Хм. – 2:1, "Рось" – "Бастіон" – 0:0.
Георгій МАЗУРАШУ

1 "Буковина" 11 7 3 1 20:9 24
2 "Нива" В. 11 6 2 3 24:10 20
3 МФК "Миколаїв" 10 5 5 0 13:5 20
4 "Бастіон" 10 5 4 1 19:11 19
5 "Динамо" Хм. 11 5 3 3 13:9 18
6 "Верес" 10 4 2 4 13:17 14
7 "Єдність" 9 3 2 4 10:12 11
8 "Рось" 11 3 2 6 10:16 11
9 "Львів-2" 11 2 4 5 5:13 10
10 "Карпати-2" 11 3 1 7 11:21 10
11 "Моршин" 11 0 2 9 7:22 2
20-10-2009, 10:37
Коментарів 0 Переглядів 4 004

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.