RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Першу перемогу над англійцями українські футболісти здобули саме тоді, коли лише вона практично залишала нам шанси продовжити боротьбу за путівку до фінальної частини Чемпіонату світу 2010 року. Щоби зберегти друге місце в групі, яке виводить у плей-офф, тепер залишилося здолати в гостях скромну Андорру.

Ледь не наразилися на технічну поразку
Початок історичного для нас поєдинку Україна – Англія в Дніпропетровську виявився дуже насиченим на події, до того ж, не лише приємні. Уже на першій хвилині горе-вболівальники закидали штрафний майданчик гостей палаючими фаєрами, що суворо заборонено. Матч призупинили. Але через декілька хвилин історія повторилася, і арбітр офіційно попередив, мовляв, ще один фаєр і матч буде відмінено. На щастя, більше фаєри на поле не летіли.

Подвійний подарунок
Роковою для англійців стала 13-та хвилина, коли Артем Мілевський випередив Фердінанда і вискочив "на побачення" з Гріном, який змушений був сфолити на нашому форварді. Суддя одразу вказав на 11-метрову позначку, а за мить показав кіперу червону картку. Утім, скористатися повністю цим епізодом українці не змогли. Запасний воротар англійців Джеймс, якого Фабіо Капелло випустив замість польового гравця Леннона, виграв психологічний двобій проти Шевченка – наш форвард із "точки" влучив у штангу.

Виручив Назаренко
Чисельну перевагу українські футболісти швидко перетворили на перевагу ігрову. Хоча й до вилучення наша збірна демонструвала гідний футбол, граючи на рівні з грандом. Тиск на ворота англійців зростав. І матеріалізувався на 29-й хвилині. Після вдалого проходу Кобина англійці вибили м’яча прямо на Назаренка, який, не роздумуючи, потужно пробив з 20-ти метрів – рикошет від захисника, і – гол!
У наступні хвилини команди обмінялися гольовими моментами. Спочатку Лемпард із правої частини карної зони ледь не влучив у дальній кут воріт. А потім Кобин скинув м’яча Мілевському, який із ходу потужно пробив майже з "точки Назаренка" у хрестовину.

Зухвалі дебютанти
У другій половині зустрічі англійці внесли корективи у гру і навіть, граючи в меншості, заволоділи ініціативою. Хоча якихось серйозних дивідендів це їм не принесло. Більше того, українці атакували або контратакували значно гостріше. Так, у дебюті другого тайму дебютант збірної Ракицький із "Шахтаря" несподіваним потужним "пострілом" майже з 30-ти метрів ледь не застав зненацька Джеймса, який не без ускладнень витягнув м’яча з правого кута воріт. В іншому епізоді той же Ракицький вивів Ярмоленка сам на сам із голкіпером англійців, якому вдалося парирувати удар півзахисника київського "Динамо".

"Валідольна кінцівка"
Заключні хвилини зустрічі, як нескладно було передбачити, відбулися в атаках англійців, які відчайдушно намагалися "втекти" від поразки. Хоч турнірного значення матч для гостей не мав, але на кону стояв престиж, який є не меншим стимулом, ніж очки. Активність гостей все-таки збила збірну України на гру на відбій. І на 90-й хвилині цей "валідольний відрізок" ледь не увінчався голом у наші ворота – після небезпечного удару Руні м’яч дивом пірнув поруч зі штангою. На щастя, все обійшлося.
Наразі путівки на Чемпіонат світу-2010 у ПАР забезпечили собі Голландія, Англія, Іспанія, Данія, Німеччина, Сербія та Італія.
Уже точно відомо також, що у плей-офф зіграють Франція, Ірландія, Боснія та Герцеговина і Росія. За крок від другого місця у своїх групах перебувають Україна і Португалія.
Георгій МАЗУРАШУ

Коментар
Юрій Шелепницький: "Результат – на табло, все інше – деталі"
Перший капітан збірної незалежної України Юрій Шелепницький вважає розмови про гру англійців "в півсили" порожніми балачками і переконаний, що в Андоррі українські футболісти виконають завдання:
– Судячи з останніх хвилин, я не думаю, що англійці грали в півсили і не хотіли досягти позитивного результату. Забий Руні, коли м’яч пролетів у кількох сантиметрах від стійки, і я побачив би, що говорили би ті, хто вважає, що гостей "влаштовувала" поразка. Навіть удесятьох англійці влаштували під завісу зустрічі певний штурм наших воріт, що підтверджує силу цієї збірної.
– А наша збірна, навпаки, підсіла...
– Так, ми вже, як кажуть, "стали" і грали на утримування рахунку. Але наша збірна здобула перемогу, а решта – деталі. На табло і в історії залишається лише результат.
– На матч із Андоррою буде важко налаштуватися?
– Я не думаю, що можна дійти до тієї межі, коли ми практично забезпечили собі місце в плей-офф, і провалитися на тому, що вважатимемо гру з Андоррою прохідною. Це треба, щоби наші футболісти були зовсім непрофесіоналами. А все ж навпаки. Якщо ми вирішуємо серйозні завдання, значить до кожного матчу треба ставитися як до вирішального – незалежно від того, хто суперник.
13-10-2009, 09:53
Коментарів 0 Переглядів 3 671

Теги -
Захворюваність кашлюком реєструвалася переважно у Чернівецькому районі
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!