RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Першою серед пострадянських країн найпрестижніші в Європі змагання з мотокросу "Крос націй" цього року прийматиме Україна. Командний Чемпіонат Європи, який ще називають Європейськими Олімпійськими іграми з мотокросу, гостюватиме 18-20 вересня 2009 року в Чернівцях на трасі "Суперкрос".
Коли, якщо не зараз, замахнутися на п’єдестал!
Хоча окремі наші мотокросмени здобували індивідуальні нагороди різного гатунку на гонках континентального рівня, збірна України ще жодного разу не наближалася у цих змаганнях до п’єдесталу пошани. Але, як кажуть, вдома і стіни допомагають. У мотокросі нам вже "допомагали стіни" – 2007 року наш Сергій Оніпченко виграв І Європейські ігри серед неолімпійських видів спорту, які відбулися в Україні (Київ). Тож на рідній для українських мотогонщиків трасі "Суперкрос" є шанс поборотися за призове місце на суперпрестижному командному Чемпіонаті Європи!
Крос націй – вінець чемпіонатів Європи
Європейський Мотоциклетний Союз (UEM), до складу якого входять 47 країн, щорічно проводить у різних країнах Європи багатоетапні Чемпіонати Європи з мотокросу. Багато країн борються за право приймати ці великі змагання. Але вінцем всіх Чемпіонатів Європи є Командний Чемпіонат Європи з мотокросу – Мотокрос європейських націй.
Масштаб проведення мотокросу європейських націй в Україні визначається тим, що проведення цих змагань надається по черзі різним країнам Європи (за умови їхньої готовності до проведення), і наступного разу в Україні вони можуть гостювати аж через 25-30 років.
До складу збірної команди кожної країни входить по три спортсмени, які виступають на мотоциклах 250, 450 та 650 см3.
До вказаних змагань вже будуть відомі всі чемпіони світу та Європи 2009 року, тож глядачі побачать у Чернівцях найтитулованіших гощиків, в т. ч. чинних чемпіонів та призерів європейських та світових мотокросових перегонів.
Що, де, коли
Мотокрос європейських націй-2009 відбудеться 18-19 вересня у Чернівцях. Власне змагання розпочнуться 19 вересня. У суботу, 19 вересня, зранку відбудуться вільні тренування, після чого стартуватимуть кваліфікаційні змагання, в яких визначать 20 країн, які візьмуть участь у фінальних змаганнях у неділю.
Попередні тріумфатори
Чинними чемпіонами Європи з мотокросу є французи. 2008 року срібними та бронзовими призерами були італійці та чехи.

ПЕРЕМОЖЦІ "МОТОКРОСУ ЄВРОПЕЙСЬКИХ НАЦІЙ": 2000 – Бельгія,
2001 – Чехія,
2002 – Чехія,
2003 – Бельгія,
2004 – Бельгія,
2005 – Бельгія,
2006 – Італія,
2007 – Італія,
2008 – Франція.
Хто захищатиме честь України
Найбільшу кількість разів за Україну на Мотокросі націй їздили представники Чернівців: Михайло Ротар-молодший – 1993, 1994, 1995, Валентин Андрієць – 1998, 2000, Юрій Джепаров – 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006.
До складу збірної команди України-2009 наразі входять: 1. Роман Морозов – майстер спорту міжнародного класу, срібний призер Чемпіонату Європи в класі OPEN 2008 року, чемпіон Європи в класі OPEN 2005 року. 2. Олександр Пащинський – майстер спорту міжнародного класу, срібний призер Чемпіонату Європи в класі 250 см3 2003 року, 6 місце на Чемпіонаті світу в класі 85 см3 2000 року. 3. Микола Пащинський – майстер спорту міжнародного класу, переможець етапу Чемпіонату Європи в класі 250 см3 2006 року. 4. Сергій Оніпченко – майстер спорту міжнародного класу, переможець Перших Європейських ігор (2007 р., Україна).
Імена тих трьох мотокросменів, які представлятимуть Україну в Чернівцях, визначать за місяць до змагань.
Очікується "паломництво спортивних туристів"
Мотокросові змагання традиційно викликають великий інтерес у вболівальників, яких чимало збирається навіть на національних чемпіонатах і кубках. А на міжнародних перегонах зазвичай присутні по 15-20 тис. глядачів. Цього разу, враховуючи особливий статус змагань, очікується значно більша кількість вболівальників.
До Чернівців, як повідомляють організаторам колеги з-за кордону, вже "нагострили лижі" і так звані "спортивні туристи". Для них розробляють спеціальні програми. Наприклад, представник готельно-туристичного комплексу "Буковина" Юрій Коваль розповів, що гостям з ближнього та далекого зарубіжжя пропонують не лише комфортні умови у найкращому готелі регіону, а й екскурсійну програму, яка передбачає ознайомлення з історичними фортецями Хотина та Кам’янця-Подільського, видатними пам’ятками Чернівців тощо.
Арена змагань
Нагороди прем’єрного в Україні командного Чемпіонату Європи з мотокросу розіграють на трасі Міжнародного спортивного центру "Суперкрос". 1996 року траса сертифікована FIM (Міжнародна мотоциклетна федерація) для проведення чемпіонатів Європи та світу. До речі, це єдина в Україні траса, яка володіє ліцензією FIM на проведення чемпіонатів світу.
Довжина траси – 1750 м, 11 трамплінів (від 15 до 40 метрів), 18 поворотів. Довжина стартової прямої – 110 метрів.
Під час Мотокросу європейських націй-2009 буде проведена остаточна інспекція FIM щодо надання права проведення у Чернівцях Чемпіонату світу з мотокросу в класі 500 см3 та молодіжного командного Чемпіонату світу.
Організатори
Головним організатром змагань є Асоціація "Техноспорт". Президент – Євдокименко Валерій (перший проректор Буковинського університету). З 1998 року Асоціація "Техноспорт" щорічно проводить Чемпіонати Європи та світу з мотокросу.
Співорганізатором є мотоциклетний спортивний клуб "Буковина".
Георгій МАЗУРАШУ
3-09-2009, 10:38
Коментарів 0 Переглядів 4 312

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!