RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Срібна призерка молодіжного Чемпіонату Європи-2009 на дистанції 800 метрів Наталка Лупу з Маршинців на прем’єрному для неї дорослому Чемпіонаті світу в Берліні не змогла скласти компанію у півфіналі чемпіонці Європи серед молоді росіянці Єлені Кафановій, яка пройшла до наступного етапу за часом. А ось забіг 21-річної українки виявився найповільнішим серед усіх у першому раунді, а отже, реальних шансів на путівку до півфіналу майже не було.
Непрогнозовано пропустила вперед лише німкеню
Наталка, маючи особистий рекорд 2.00,32, прогнозовано пропустила вперед фавориток забігу – олімпійську чемпіонку і рекордсменку світу серед юніорок Памелу Джелімо (Кенія), яка, нагадаємо, має в активі результат 1.54,01, Меггі Вессай (США), яка цього року вже бігла 1.57,84, Кенію Сінклейр (Ямайка), чий рекорд становить 1.57,88. Четвертою на фініші була Росібель Гарсія (Колумбія) з особистим рекордом 1.59,38, якій теоретично Лупу могла скласти конкуренцію. "Позапланово" наша землячка пропустила лише німкеню Яну Хартманн, чий особистий рекорд (2.00,71) трохи поступається рекорду Наталки (2.00,32). Але ж вдома, як кажуть, і стіни допомагають…
Наталка Лупу зізналася, що після повільного першого кола усвідомлювала невеликий відсоток ймовірності здобуття путівки до півфіналу, але дуже хотіла "зачепитися" за неї:
– Я старалася і, чесно, дуже хотіла пробігти швидше. Але з таким початком нічого зробити не змогла… До метрів 600 ніби бігла, як кажуть, правильно, адже трималася неподалік лідерів. А потім вони втекли, і я нічого протиставити цьому спурту не змогла. Після фінішу "отримала на горіхи" від свого шефа Анатолія Якимчука. Розумію, напевно, сама на його місці "виписала" б. Але мушу визнати: наразі я ще не готова показувати такий результат, який дозволив би пройти до півфіналу…
– Склалося враження, що ти допустилася тактичної помилки – ніби захотіла вийти вперед, а потім різко загальмувала...
– Ще ніколи не намагалася сама вести біг, тому брати на себе тягар лідера з перших метрів дистанції мені поки що боязко. Мені здається, що не зможу дотерпіти до фінішу. Зазвичай завжди починаю швидко, а тут перше коло дистанції у нашому забігу було занадто повільним. Потім все просто – суперниці включилися на фініші, а я не змогла. Здавалося б, із повільним початком сил повинно було залишитися більше, але зась!
– Падіння у забігу Тетяни Петлюк на тебе ніяк не вплинуло?
– Як слід не бачила те падіння, бо саме в цей час наш забіг виводили на арену. Звісно, навіть за ті миттєвості встигла добряче перехвилюватися за Тетяну, тим більше, що в неї не раз уже траплялися неприємності з падіннями. Слава Богу, що все так обійшлося для Петлюк. А то вже жартують, що з нею бояться бігти в одному забігу, бо де вона, там всі падають (сміється – авт.).
Серцебиття
було чути на трибуні
– Взагалі дуже хвилювалася? Все-таки перший дорослий Чемпіонат світу…
– Сказати, що хвилювалася, – все одно, що не сказати нічого. Коли вийшла на доріжку, серце калатало так, що моє серцебиття чули навіть на трибунах. В усякому разі мені так здавалося (сміється – авт.).
– Скільки днів ти перебувала в такому стані?
– Не подумайте, що я перемандражувала до старту. Насправді напередодні я взагалі не думала про біг і почувалася спокійно. Лише в день змагань прокинулася з думками про біг.
– Якби повернути час назад, що ти в забігу зробила б інакше?
– Однозначно щось змінила б. Тетяна Петлюк перед забігом мені порадила, щоб я одразу виходила вперед і бігла власним темпом. Але, як я вже казала, ще боюся вести забіг від старту до фінішу. Можливо, саме цього й будемо вчитися найближчим часом. Ось повернуся додому, пораджуся з тренером – і почнемо все по-новому...
– Для тебе головним у Берліні було, кажуть, набратися досвіду?
– Та розумію, що це все – досвід. Але дуже вже хотілося до півфіналу! Щаслива, що бігла в одному забігу з дуже сильними і титулованими спортсменками. А Джелімо навіть руку мені потиснула! Для мене за честь просто опинитися на одній доріжці з ними, особливо з олімпійською чемпіонкою. Але, сподіваюся, колись зможу і перемагати їх! Наразі мене тішить одне – нарешті зможу відпочити (сміється – авт.). Важкувато мені було цього року, сезон видався досить довгим.
– Тобто твої "канікули" розпочинаються прямо під час Чемпіонату світу?
– Поки що я "попрацюю" вболівальницею (сміється – авт.). Ходитиму на стадіон вболівати за колег по збірній. Особливо, звісно, за Тетяну Петлюк і Юлію Кревсун! А після повернення з Берліна хочу якнайшвидше поїхати до рідних Маршинців. А ще обов’язково заїхати на базу "Цецино" – до головного мецената нашого спортклубу "Гешко" Валерія Чинуша, який "гешківцям" дає можливість безкоштовно кататися на конях. Я вже там бувала, перші уроки верхової їзди отримала. Сподобалося, тож сподіваюся накататися під час міжсезоння.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ.
16.08.09. 800 М. 5 ЗАБІГ.
1. Памела Джелімо (Кенія) –
2.03,50.
2. Меггі Вессай (США) –
2.04,07.
3. Кенія Сінклейр (Ямайка) – 2.04,52.
4. Росібель Гарсія (Колумбія) – 2.04,73.
5. Яна Хартманн (Німеччина) – 2.04,99.
6. Наталя Лупу (Україна) – 2.06,74…
Георгій МАЗУРАШУ
18-08-2009, 10:32
Коментарів 0 Переглядів 3 126

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.