RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Першу прес-конференцію в новому сезоні провели керівники ФСК "Буковина". Як відомо, партнером чернівецького клубу, став президент харківського "Арсеналу" і співвласник ФК "Харків" Володимир Чумак, який "переселив" свій футбольний бізнес до столиці Буковини. Нова "Буковина" – це збірна двох команд, підсилена низкою запрошених футболістів. Наставник команди Микола Трубачов рішуче запевнив, що завдання виходу до Першої ліги команда не спробує виконати, а виконає.
Микола ТРУБАЧОВ (головний тренер ФСК "Буковина"):
– Спочатку, гадаю, вам цікаво дізнатися, хто я, тому що на сайті є коротка інформація, є відгуки, в яких мене називають легкоатлетом. Я вихованець липецького футболу, все своє дитинство провів у футбольній школі липецького "Металурга". Потім грав за команди "Цементник" (Липецьк), "Червона зоря" (Ленінград), "Електросила" (Ленінград) і за армійські клуби. Закінчивши військовий інститут фізичної культури, впродовж 20 років перебував у лавах Збройних сил СРСР і України.
"Чумаку довіряю
і піду з ним до кінця"
– Після двох років у Росії Володимир Чумак запропонував мені очолити харківський "Арсенал". Я із задоволенням погодився, знаючи цього чоловіка впродовж десяти років. Знаю його дуже добре, довіряю. Знаю як функціонера, як невгамовного любителя футболу. Я працював до червня цього року головним тренером "Арсеналу". Після чого Чумак запропонував мені роботу в ФК "Буковина". Я не вагався, хоча, скажу чесно, у мене було багато пропозицій, які сипляться і зараз з російських клубів. Але я дав слово Чумаку, що піду з ним до кінця. І даю вам всім слово, що прийшов сюди не на день. Якщо всім сподобається моя робота, якщо ми досягнемо тих результатів, яких від нас вимагають, я залишатимуся в Чернівцях стільки, скільки захоче громадськість.
"Я – арбітр, тому суддівство не коментую"
– Я арбітр національної категорії, тому одразу попереджаю, що судівство не коментую. На моїх тренуваннях справді футболістам, які не звикли працювати, дуже важко. Але лише спочатку. Коли вони входять у потрібну форму, вже більш адаптовано переносять мої тренування. Керівництво створило нам хороші умови для підготовчого збору у Вижниці. Нам не вистачило приблизно 2-2,5 тижні для того, щоби награти якісь тактичні зв’язки. Наголос зробили на фізичну підготовку. Тепер більше працюємо над тактикою, технікою, не забуваючи про фізичну підготовку. Тому в нас йдуть дворазові тренування.
У першому своєму інтерв’ю говорив, що ми беремо за основу буковинських гравців. І, попри те, що в репортажах було сказано, що головний тренер відрахував 14 чи 12 буковинських футболістів, це не означає, що я взяв курс на приїжджих гравців. Я все одно запрошую переважно буковинських футболістів. І, наприклад, були відраховані Жижиян, Георгійчук, а тепер вони вже в команді знову. Я хотів повернути і Тодоровича, але його телефон не відповідає, він, напевно, обрав іншу долю.
"Ми гратимемо
за схемою 4-4-2"
– В який футбол ми гратимемо? Я вже казав, що є прихильником атакуючого стилю гри. Футбол – це гра. Тому я гравцям на установках ніколи не кажу, що треба битися, боротися, а кажу, що треба грати. У грі перемагає той, хто заб’є на один м’яч більше. Не написано, що виграє той, хто пропустить на один м’яч менше. І ми у кожному матчі, незалежно від того, чи вдома, чи на виїзді граємо, будемо грати в атакуючий футбол. Переважно будемо дотримуватися схеми 4-4-2. Ми планували у домашніх матчах грати з трьома нападаючими. Можливо, це ще буде. Але для цього потрібні двоє хороших лінійних гравців. Наразі у нас цих людей немає. Тому гра в три нападаючих, може, буде, але трішки в іншому варіанті. Якщо схема 4-4-2 дозволятиме вигравати і вдома, будемо дотримуватися її.
"Гра з "Нивою" для нас дуже важлива"
– Про наступний матч. 9 серпня ми граємо з вінницькою "Нивою", яка теж ставить завдання виходу до Першої ліги. Для нас гра з "Нивою" дуже важлива. Вони кажуть, що у Чернівцях для них "матч століття". Ця гра буде однією з важливих, якщо не вирішальною у першому колі. Тому прошу всіх вболівальників прийти на стадіон.
"Прошу закрити тему про приїжджих!"
– І ще одне. Я сказав всім футболістам, які приїхали до Чернівців, а також Віталію Георгійовичу: незважаючи на те, де ми народилися, де жили, грали, тренувалися чи тренували, сьогодні ми мешканці міста Чернівці і ми повинні бути патріотами цього міста! Тому прошу закрити тему про те, що є приїжджі. Їх немає, є мешканці Чернівців, які всім серцем хочуть, щоби команда "Буковина" наступного року представляла Буковинський край у Першій лізі. І давайте спрямуємо всі сили на досягнення цієї мети.
Георгій МАЗУРАШУ
6-08-2009, 09:49
Коментарів 0 Переглядів 3 668

Теги -

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!