RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Фантастично вдало дебютував у чоловічій Суперлізі волейбольний клуб "Будівельник", який із першої спроби не лише зійшов на п’єдестал пошани, а й боровся до останнього за золоті нагороди!
"Маючи в кишені" мінімум "срібло", "Будівельник" зійшовся у фіналі з семиразовим чемпіоном України і постійним учасником єврокубкових баталій "Локомотивом" (Харків).
Перші поєдинки в Харкові залізничники прогнозовано виграли – 3:0 (25:17, 25:22, 25:20), 3:1 (25:21, 24:26, 25:22, 25:14). І багато хто прогнозував, що серія обмежиться трьома матчами. Хоча іншої думки були самі гравці "Будівельника". Тим паче, що буковинці одну з двох домашніх ігор виграли у "Локомотива" (3:2). А ще вони перемогли харків’ян торік на традиційному міжнародному турнірі до Дня незалежності в Чернівцях (3:1).
Третій двобій агресивніше розпочали господарі майданчика. Протягом першої партії "будівельники" вели в рахунку 5 м’ячів, але гості все-таки змогли перевести боротьбу на "більше-менше", де, втім, наші виявилися сильнішими – 28:26. Другу партію чернівчани фактично віддали "без бою" – 16:25. Зате, програючи, змогли вирвати перемогу в третій партії – 25:20. Четверта партія знову була за харків’янами – 21:25. Але оформити чемпіонство того дня "залізничникам" не вдалося, оскільки тай-брейк "Будівельник" провів блискуче – 15:8.
Напередодні другого чернівецького матчу волейбольними колами поширилася інформація про те, що, мовляв, керманичі "Локомотива" вже замовили бенкет в одному з ресторанів готелю "Буковина". Отже, вони не сумнівалися, що поїдуть із Чернівців чемпіонами.
У четвертому двобої "будівельники" теж дали бій фаворитам, але вирвати перемогу не змогли – 1:3 (22:25, 26:24, 19:25, 20:25).
Продовжуючи бенкетну тему, зазначимо, що, за словами працівників ресторанного комплексу готелю "Буковина", харків’яни відзначили чемпіонство дуже скромно – майже рядовою вечерею в місцевій "Корчмі".
Після переможної четвертої зустрічі наставник "Локомотива" Юрій Філіппов компліментарно відгукнувся про гру "Будівельника", побажавши нашій команді успішних виступів у єврокубках. Головний тренер буковинської команди Юрій Мельничук зазначив, що друге місце для дебютантів Суперліги – чудовий результат. І додав, що має не одне запрошення від інших клубів.
Як відомо, наступного сезону "будівельники" повинні дебютувати і на єврокубковій арені. Чи продовжить "Будівельник" свій славний волейбольний шлях, наразі важко сказати. Ширяться різні чутки – від того, що президент клубу Василь Ватаманюк ще підсилить своє волейбольне дітище і ставитиме високі завдання в єврокубках (а вміння досягати неймовірних висот він вже продемонстрував) до зовсім мінорних прогнозів про ймовірне припинення існування команди у зв’язку з кризою… Сам п. Ватаманюк тепер перебуває за кордоном, тому дізнатися інформацію з перших вуст поки що не вдалося.
Що буде далі, побачимо. А зараз констатуємо, що буковинський волейбол має перше в історії "срібло" елітного українського гатунку. З чим ми й вітаємо всіх гравців, тренерів та керівників ВК "Будівельник"!
Георгій МАЗУРАШУ

з історії
Команда, яка згодом стала "Динамо-Будівельник", а нині відома як "Будівельник-Буковина" (Чернівці), вперше заявила про себе на національній арені 2001 року, коли, ще як "Динамо", виграла аматорський Чемпіонат України. Перед тим, як дебютувати у професійній лізі, у "Динамо-Будівельника" був ще один комплект нагород аматорського Чемпіонату України – 2 місце 2004 року. Потім у "будівельників" були такі результати: сезон 2004/2005 – 2 місце у І лізі (перейшли до вищої ліги), 2005/2006 –
3 місце у вищій лізі, 2006/2007 –
2 місце у вищій лізі (програли перехідні ігри за право виступати у Суперлізі харківській "Юракадемії", рахунок серії – 0:3), 2007/2008 – 1 місце у вищій лізі (перейшли до Суперліги), 2008/2009 –
2 місце у Суперлізі.
Склад "Будівельника": Сергій Пришляк, Дмитро Мельник, Андрій Савін, Костянтин Жилінський, Ігор Антонюк, Сергій Середа, Віталій Сухінін, Роман Приходько, Євген Жоров, Євген Бойко, Ігор Вітюк, Ігор Меркушев, Олег Витриховський, Руслан Юшкевич. Головний тренер – Юрій Мельничук, тренер – Серафим Синицький, начальник команди – Петро Раца, лікар-масажист – Ярослав Добруцький.
5-05-2009, 10:59
Коментарів 0 Переглядів 4 287

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.