RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Уперше на Буковині цими вихідними побував легендарний Сергій Бубка – президент Національного Олімпійського комітету, 35-разовий рекордсмен світу, 6-разовий чемпіон світу, олімпійський чемпіон.
Знайомство
з краєм розпочалося в Оршівцях
Програма перебування у Чернівцях Сергія Бубки декілька разів змінювалася. В Оршівцях, де була запланована перша зустріч, Бубку чекали то біля будинку культури, то на кордоні області. Біля напису "Чернівецька область" Сергія Бубку першим зустрів кращий спортсмен України 2006 року Іван Гешко. Дорогою до Чернівців вузьке коло "обраних" мало можливість пообідати разом з людиною-легендою. Далі високий гість побував на лукодромі. Там, після короткого звернення до лучників та "масованої атаки" полювальників за автографами Сергій Бубка під керівництвом заслуженого тренера України Анатолія Єгорова та дворазової чемпіонки світу Тетяни Мунтян зробив перший в житті символічний постріл з лука. У мішень влучив, чим викликав справжні овації. На прощання Єгоров адресував "новоспеченому лучнику" скромне прохання допомогти знайти кілька мільйонів гривень на розбудову лучної бази.
У "Будинку з левами" Бубка виконував "чужу роль"
До ОДА Сергій Бубка завітав у супроводі, який ледве вмістився у кабінеті першого віце-губернатора Віктора Павлюка. Під час розмови високий гість на прохання місцевої "старої гвардії" екс-керівників спортивних структур озвучив "проблему" із "закриттям" спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з хокею на траві. Здивовано дізнавшись, що насправді її не закрили, а реорганізували, об’єднавши з ДЮСШ для дітей-сиріт та позбавлених батьківської опіки, Сергій Бубка далі просив винятково про підтримку відділення НОК та олімпійського руху загалом. Адже сьогодні діяльність відділення НОК є умовною – самостійно воно не проводить жодного заходу, а лише виступає співорганізатором. Наприклад, фіналісти Олімпійських ігор Іван Гешко та Тетяна Мунтян зізнаються, що взагалі не ознайомлені з функціями та планами олімпійського відділення. Більше того, вони навіть не знають, хто є членами відділення, коли і як обирають керівництво. У "Будинку з левами" Сергію Бубці вручили ікону та книгу про Буковину і буковинців.
"Олімпія" – на висоті, а стадіону потрібні нові доріжки
Далі екскурсоводом Бубки був міський голова Микола Федорук зі своїми підлеглими. ФОК "Олімпія" столичного гостя приємно здивував. Дізнавшись, що цей комплекс є комунальною власністю міста, він зауважив, що такі приклади гідні наслідування. В "Олімпії" під час візиту Бубки відбувався Чемпіонат області з карате-до. Побачивши таку персону в залі, голова обласної федерації Станіслав Золотухін призупинив змагання, а призери змагань отримали можливість прикрасити свої грамоти цінним автографом.
На стадіоні "Буковина" говорили про проблеми з реконструкцією та нагальну потребу замінити застарілі легкоатлетичні доріжки. Мер Микола Федорук висловив розуміння проблеми і готовність її вирішити.
Сусідній льодовий майданчик, який добудовує підприємець Павло Польовий, теж викликав у Бубки приємні емоції – він не уявляв, що в Чернівцях такою близькою є перспектива розвитку хокею та фігурного катання.
На волейболі Бубка "завболівався"
Матч волейбольної Суперліги між "Будівельником" та "Кримсодою" (Красноперекопськ) став особливим, коли коментатор озвучив, який супервболівальник завітав у гості. Отримавши хліб-сіль, Бубка попрямував на VIP-трибуну. Зал "Будівельника" олімпійський "ескорт" мав залишити після першого сету. Але керманич НОК затримався там, доки господарі майданчика не зрівняли рахунок – 1:1. "Завболівався" там, до речі, не він один. Водій мікроавтобусу, що возив журналістів, теж задивився, через що більшість представників ЗМІ запізнилися на перерізання стрічки нового офісу відділення НОК. Після урочистості Сергій Бубка вручив подяки Іванові Гешку, Ліні Герасименко та Тетяні Мунтян і Тетяні Дороховій.
Оскільки сусідом нового олімпійського офісу є дитячий притулок, Сергій Назарович, звісно, завітав і туди. Спілкування з малечею йому точно було до душі. "А ви приймали коли-небудь допінг?" – поцікавився один хлопчик. "Ні!" – відповів Бубка. "Молодець!" – додав запитуючий, чим розсмішив усіх. Розповівши, на прохання діточок, де він живе, чим займаються сини тощо, Сергій Назарович роздав подарунки і поїхав далі.
Прес-конференцію президента НОК об’єднали з прийомом в мерії. Сергій Бубка зазначив, зокрема щодо перспектив будівництва на путильській горі Томна-Тікул високогірної бази олімпійської підготовки, що це чудова ідея, яку він та НОК підтримують.
У Чернівцях легендарний спортсмен і олімпійський діяч переночував, а зранку вилетів у Київ, пообіцявши, що ще повернеться на Буковину.
Інтерв’ю з Сергієм Бубкою читайте в наступному числі "МБ".
Григорій ПАСАТ
18-11-2008, 10:12
Коментарів 0 Переглядів 3 312

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.