RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Амбіційні плани буковинського баскетболу крок за кроком перетворюються на реальність. Торік, як і планували, відродили чернівецьку шкільну лігу, яка стала етапом масштабного юнацького Чемпіонату області з баскетболу. А тепер на національну арену виходять одразу три буковинські команди – дівчата, юнаки та чоловіки.
Найбільший інтерес серед вболівальників викликають виступи дорослої збірної області "Чернівці-Буковина" у Чемпіонаті Західної України. З головною баскетбольною командою краю, участь якої у регіональному турнірі фінансує в основному облспортвідділ, працюють Дмитро Супрович, Юрій Барабанов, Валентина Анісімова та В’ячеслав Гавлюк. У сезон збірна увійшла в такому складі: Максим Єфтемій, Ігор Бежан, Олександр Ляшенко, Олександр Чермак, Олесій Кравченко, Василь Орелецький, Сергій Худа, Тарас Кравченко, Андрій Бамбуляк, Андрій Гапляк, Дмитро Стефанів, Сергій Опольський.
Проте наша команда у стартовому турі поступилася в Червонограді місцевому "Шахтарю" в обох поєдинках – 71:82 (найрезультативнішими серед буковинців були Олексій Кравченко – 23 очки, Тарас Кравченко – 16 та Дмитро Стефанів – 11) і 75:84 (Ігор Бежан – 18, Тарас Кравченко – 14, Дмитро Стефанів – 8).
У наступні вихідні "Чернівці-Буковина" приймає вдома "Факел-ІФНТУНГ" (Івано-Франківськ). Матчі відбудуться у залі педагогічного коледжу і будуть показані в запису на ТРК "Чернівці". Початок: субота – о 18.00, неділя – о 10.00.
Зазначимо, що на першому етапі команди змагаються у двох підгрупах – "Центр" (6 команд) та "Захід" (7 команд, в тому числі чернівецька). Крім названих колективів, нашими суперниками є також "Унітек" (Тернопіль), "ІМЕ-Галицька академія" (Івано-Франківськ), "Медін" (Львів) та "Коломия-Прикарпаття".
Календар наступних матчів за участю нашої команди. 3 тур. 15-16 листопада. "Чернівці-Буковина" – "Унітех". 4 тур. "Коломия-Прикарпаття" – "Чернівці-Буковина". 5 тур. 29-30 листопада. "Чернівці-Буковина" – "ІМЕ-Галицька академія". 7 тур. 20-21 грудня. "Медін" – "Чернівці-Буковина".
У рідних стінах наразі швидше засвітилася дівоча команда "Чернівці – ДЮСШ-1", яку патронує ТОВ "Інвест-Альянс" (Добробут), оскільки Чернівцям надали право прийняти один із міні-турнірів першого туру Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед дівчат 1994 р. н. У цих змаганнях стартувало 15 колективів. До столиці Буковини завітали три команди, серед них минулорічний переможець "Рівненщина".
Нашим дівчатам на старті пощастило одразу натрапити на торішніх чемпіонок, які доволі впевнено довели свою перевагу – 53:33. Натомість у другій грі буковинки на чолі з викладачами ЗНЗ №22 Русланом Чехімським та Олександром Прохницьким відсвяткували свою першу перемогу, здолавши СДЮШОР (Горлівка) з рахунком 43:30. Найактивнішою серед наших баскетболісток була капітан команди Юлія Фівка, яка набрала більше третини переможних очок. А ось серед гостей найнебезпечнішою була Наталя Єремєєва. Але лише до втручання першого заступника Чернівецького міського голови Миколи Попадюка, який під час одного з тайм-аутів професійно підказав, як слід нейтралізувати лідера донбасівок і принагідно довів, що невипадково його обрали керівником обласної федерації баскетболу.
У третьому поєдинку наша команда програла кінцівку ДЮСШ-96 (Бердянськ) – 44:50.
В інших матчах зафіксовані такі результати: "Рівненщина" – ДЮСШ-94 (Бердянськ) – 54:27, "Рівненщина" – СДЮШОР – 75:37.
Варто зазначити, що вже найближчим часом чоловіча команда переїде до кращого чернівецького спорткомплексу "Олімпія", для якого міська рада придбала сучасні розкладні баскетбольні конструкції.
Григорій ПАСАТ
4-11-2008, 10:32
Коментарів 0 Переглядів 3 598

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.