RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Уперше переможцем Відкритого Кубка Чернівецької області з бігу на одну милю "Буковинська миля", започаткованого 2005 року, став не Іван Гешко, який відновлюється після травми, а представник спортклубу "Гешко" Олександр Борисюк з Волині, який вже третій рік тренується у Кіцмані в групі тренера Георгія Миронюка.
Цього разу нагороди "Буковинської милі" виборювали "середньовики" з України, Румунії та Молдови. На старт мали вийти і двоє представників Кенії. Але вони так і не встигли відкрити візи у Польщі, хоча Посольство України у цій республіці за дозволом МЗС готове було надати їм як виняток "перепустки" на наші змагання. Для підсилення святкового ефекту організатори змінили її "прописку" – зі стадіону "Буковина" на Соборну площу.
Рекордна для місцевих легкоатлетичних пробігів кількість глядачів стала приємним сюрпризом і для учасників "Буковинської милі".
З перших метрів дистанції, як і прогнозувалося, лідерство захопив хотинчанин Віталій Рибак, який, маючи цього року в активі переможний хет-трик на чемпіонатах України (на щосе на 10 та 20 км і на класичних 5000 м), але не володіючи суперфінішем, зрозуміло, намагався взяти суперників темпом. Віталій лідирував аж до передостаннього з шести маленьких кіл навпроти пам’ятника на Соборній площі. Весь час його супроводжував фіналіст минулорічного молодіжного Євро Сашко Борисюк, який зрештою вискочив з-за спини і відсвяткував ефектну впевнену перемогу. Рибак не зміг втриматися і в призовій зоні, фінішувавши одночасно з чемпіоном Європи серед молоді в стіпль-чезі Вадимом Слободенюком з Рівного. А друге та третє місця на фініші вирвали бронзовий призер Кубка Європи Василь Цікало зі Львова та неодноразовий чемпіон України з кросу Ігор Гелетій з сусідньої Франківщини.
Пам’ятні презенти (фірмові футболки, вимпели та медалі від облспортвідділу, грошові винагороди від готелю "Буковина", спортклубу "Гешко" та торговельної марки "Біола") отримали всі учасники "Буковинської милі"-2008.
А призери, крім переліченого, отримали ще й красені Кубки та подвоєні призові.
Іван ГЕШКО (переможець "Буковинської милі" 2005-2007 рр.):
– Дуже важко спостерігати за змаганнями збоку – хотілося би бути разом із хлопцями на умовній біговій доріжці. Але тішить те, що наш спортивний подарунок Чернівцям до ювілею, вважаю, вдався на славу! Гадаю, місце проведення надалі змінювати не варто. Єдине, що коло треба буде трішки збільшити – на бруківці, з віражами під кутом 90 градусів довжина кола 280 метрів надто мала. Але це вже деталі.
Валерій ЧИНУШ (депутат міської ради, керівник ГТК "Буковина"):
– "Буковинська миля" за короткий час дуже гармонійно вписалася до святкової програми Дня міста, і без цього яскравого спортивного дійства відзначення 600-ліття від першої писемної згадки про Чернівці важко було собі навіть уявити. Ми, як організатори, намагаємося з кожним роком рости і дарувати землякам дедалі цікавіше спортивне шоу. І принагідно пропагувати спорт та здоровий спосіб життя.
Олександр БОРИСЮК (переможець "Буковинської милі" 2008 р.):
– Насамперед вітаю всіх чернівчан з ювілеєм! Я щасливий, що теж причетний до цього міста, бо тренуюся вже два роки на Буковині, в місті Кіцмані – з моїми товаришами Іваном Гешком, Олександром Величком, з Василем Цікалом, який нещодавно нас покинув. Хочу дуже подякувати за чудове свято організаторам змагань і особливо Валерію Чинушу, Георгію Мазурашу, Іванові Гешку. І хочу продовжити його традицію благодійного перерахування грошей обласному будинку дитини. Я теж частину своїх призових віддам цьому дитячому будинку.
– Як нова траса "Буковинської милі"?
– Дуже складно змагатися за таких умов. Але мені, як кажуть, не звикати. Мав нагоду вже не раз вже на такій бруківці змагатися. Проблема не стільки в тому, що коло мале, віражі круті (це теж надає специфічності забігу), але бруківка дуже слизька, і коли біжиш, то робиш замість двох кроків – три. А загалом, якщо ти сильний, то нічого не заважає (сміється – авт.).
– У чому головний секрет сьогоднішнього успіху?
– Головний секрет – це тренування, тренування і ще раз тренування. Якщо належним чином не тренуєшся, нічого і не досягнеш. Треба повністю віддаватися на тренуваннях, тоді можна чекати успіхів. Хотів би подякувати моїм тренерам Георгію Миронюку і Степану Борисюку та моєму колезі Іванові Гешку.
– Чи були напередодні якісь прикмети, які віщували перемогу? Можливо, сон віщий?
– У мене, навпаки, сон був тяжкий. Не хочу навіть про нього говорити. Але на попередніх трьох стартах я теж добре виступив. Вчора в Білій Церкві 1 км і позавчора 3 км виграв. Тиждень тому виграв 3 км на "Динаміаді" – змаганнях з доволі високою конкуренцією, адже майже всі збірники входять до товариства "Динамо". Сюди їхав, знаючи, що я у досить непоганій формі і що можу боротися саме за перемогу. Насторожувало лише те, що перед цим два дні поспіль стартував і не відпочивав як слід.
Михайло ДОБРИЙ

РЕЗУЛЬТАТИ

ІV Відкритий Кубок області "Буковинська миля". (Хронометраж ручний). 1. Олександр Борисюк (Волинь, Кіцмань Чернівецької області, СК "Гешко") – 4.21,09.
2. Василь Цікало (Львівська область, "Динамо") – 4.22,15.
3. Ігор Гелетій (Івано-Франківськ) – 4.22,57. 4. Вадим Слободенюк (Рівне) – 4.24,96. Віталій Рибак (Хотинський район) – 4.24,96.
6. Максим Жудін (Донецьк) – 4.30,86. 7. Андрій Мельник (Івано-Франківськ) – 4.32,20.
8. Віталій Волошин (Черкаси) – 4.33,01. 9. Олександр Величко (Кіцмань) – 4.33,92. 10. Сергій Лунгу (Молдова) – 4.35,46.
11. Віталій Дмитрюк (Чернівці) – 4.36,63. 12. Олег Озарко (Івано-Франківськ) – 4.37,51. 13. Руслан Оларь (Молдова) – 4.39,39. 14. Василь Георге (Румунія) – 4.43,53. 15. Віталій Ящук (Рівне) – 4.45,18. 16. Тарас Бибик (Чернівці) – 5.12,33.
7-10-2008, 09:43
Коментарів 0 Переглядів 3 284

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.