RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У принциповому двобої з тернопільською “Нивою” чернівецька команда знову нагадала про себе, як потенційного претендента на провідні позиції у друголіговій першості України з футболу.
“Буковина” (Чернівці) – “Нива” (Тернопіль) – 3:1 (2:0)
Голи: Олег Керчу (+10), Степан Винник (32), Тарас Дурай (56), Максим Ілюк (62).
Судді: Ігор Гарлач (Ужгород), Юрій Кир’янов (Київ), Анатолій Дудчик (Чернігів). Резервний суддя – О. Ставнічук (Чернівці). Делегат ФФУ – Андрій Звєрєв (Бровари).
“Буковина”: Василь Раковіца, Олександр Маковійчук, Сергій Гамаль – к (Єгор Копилов, 64), Степан Винник (Олександр Темерівський, 77), Олег Керчу, Юрій Максименко (Максим Клочко, 38), Василь Тофан, Петро Климус, Олександр Тодорович (Олег Стафійчук, 75), Михайло Рябий (Богдан Скибінський, 90+2), Максим Ілюк (Олександр Георгійчук, 80). Запасні: Павло Сиротін. Тренер – Віктор Мглинець.
“Нива”: Юрій Паньків, Василь Плехтяк, Юрій Путраш, Віталій Первак, Володимир Лукащук, Тарас Дурай – к/к, Дмитро Саркіс (Павло Малий, 46), Анатолій Ворона, Дмитро Суспіцин (Олександр Розман, 85), Олег Теплий, Василь Товкацький. Запасні: Микола Вірковський, Андрій Ніканович, Андрій Біскуп, Валерій Бугайчук, Петро Сокіл. Тренер – Віктор Ряшко.
Попередження: Путраш (7), Дурай (12), Винник (16), Ілюк (50), Тофан (52), Климус (53), Первак (54).
Невдачі чернівчан в попередніх зустрічах суттєво підвищили їх мотивацію до перемоги, яка мала повернути віру у власні сили та глядачів на трибуни. Тож не дивно, що господарі поля доволі рішуче й агресивно з перших хвилин взялися розхитувати чужу оборону. І успіх не забарився. На 10 хвилині прорив Олега Керчу з лівого флангу до штрафного майданчика зупинили недозволеним прийомом. Ігор Гарлач дав свисток, а після того, як придивився, де саме було порушення, вказав на 11-метрову позначку. Сам потерпілий холоднокровно реалізував футбольний вирок ударом в лівий нижній кут. Після забитого голу тривалий час атаки обох команд не призводили до реального загострення біля воріт суперників. Наступного разу трибуни оживилися на 29 хвилині. Спершу негативною реакцією на очевидну помилку судді, який, можливо, втративши на мить орієнтацію, подарував кутовий удар “Ниві” після того, як м’яча за лінію вибив… їхній же гравець. Від правого прапорця Дмитро Суспіцин закрутив м’яча у ворота і Василь Раковіца не без ускладнень витягнув його з ближнього кута. За 2 хвилини Юрій Максименко практично вже вирвався сам на сам з голкіпером, але останньої миті у відчайдушному кидку Віталій Первак таки дістав і вибив м’яча з-під ніг нападника “Буковини”. Ще за хвилину Степан Винник у стилі Івана Яремчука із серією рикошетів продерся по центру до воріт “Ниви” і спокійно пробив Юрія Паньківа, чий дотик лише переправив м’яча ближче до стійки, але не повз ворота. На 38 хвилині рахунок цілком міг збільшитися. Максименко після вдалого рейду дотепно віддав пас в центр і Максим Ілюк з 16 метрів пробив повз праву дев’ятку. А якби Максим м’яча пропустив, набігаючий Винник повинен був вийти на воротаря. У доданий до першої 45-хвилинки час після флангової передачі м’яч несподівано минув купку гравців і долетів до Винника, який перебував у воротарському майданчику. Але зайвої миті, яку Степан витратив на обробку м’яча, вистачило оборонцю, аби встигнути заблокувати, здавалося, вже вбивчий удар.
У дебюті другої половини зустрічі активнішими були гості. Втративши декілька непоганих моментів, тернополяни на 55 хвилині скоротили різницю в рахунку не зовсім логічним голом. По-перше, призначений штрафний в 28 метрах від воріт “Буковини” був вельми сумнівним, оскільки буковинець зіграв в м’яч. По-друге, після середньої сили удару Тараса Дурая м’яч залетів у ворота практично по центру, тож мав би стати не надто складною здобиччю Василя Раковіци, який, схоже, на мить втратив концентрацію. Через 2 хвилини “Нива” була близькою до другого взяття воріт. Спершу після удару Василя Товкацького і рикошету м’яч пролетів в сантиметрах від правої стійки. А після подачі кутового Первак ефектно у падінні ледь не влучив у дев’ятку. Підопічні Віктора Ряшка на якийсь час притиснули “Буковину” до власних воріт. Але водночас це відкривало перед чернівчанами непогані перспективи для організації швидких контратак. І вже на 62 хвилині Максим Клочко закинув м’яча за комірець оборонцям і на хід Ілюку, який технічно перекинув кіпера і майже перекреслив надії “Ниви” на позитивний результат. І гра після цього вирівнялася. На 72 хвилині Павла Малого пустили з флангу до Раковіци, але останній дивом зреагував на удар з близької відстані. Після подачі кутового буковинці спокійно проводжали поглядами м’яча, який, здавалося, вилітає за межі поля. Але Дурай відіграв епізод до кінця і після його удару в падінні майже з нульового кута м’яч зачепив попереччину. На 84 хвилині гравець студентської збірної України Олександр Темерівський, здійснивши свій фірмовий прохід правим флангом, віддав м’яч назад в центр воротарського майданчика, де вільні від опіки партнери готові були збільшити рахунок. Те, що захисник дотягнувся і перервав цей простріл, – просто диво. На 90 хвилині після навісу Володимира Лукащука в падінні головою небезпечно бив Малий – повз ворота. За хвилину після удару Клочка і рикошету м’яч опинився у забутого суперниками Темерівського, який з семи метрів примудрився не влучити у ворота. І ще через хвилину Дурай завершив стрімку контратаку небезпечним ударом з 15 метрів, але теж вище воріт.

Інші результати 8 туру. Поділля-Хмельницький - Княжа-2 - 0:1, Оболонь-2 – ЦСКА - 0:2, Єдність – Дніпро - 0:2, Арсенал - Десна-2 - 1:0, ФК Коростень – Бастіон - 3:2, Нива В - Карпати-2 - 2:1, МФК Миколаїв – Верес - 1:0, Рось – Нафком - 0:1.


I В Н П М О
1 "Дніпро" Черкаси 7 6 1 0 12:3 19
2 "Нива" Вінниця 7 6 1 0 11:2 19
3 "Арсенал" Біла Церква 7 6 1 0 11:5 19
4 "ЦСКА" Київ 7 4 2 1 12:3 14
5 "МФК Миколаїв" Миколаїв 7 4 2 1 6:3 14
6 "Буковина" Чернівці 7 4 1 2 11:9 13
7 "Нива" Тернопіль 7 3 3 1 9:5 12
8 "Верес" Рівне 7 3 1 3 7:4 10
9 "ФК Коростень" Коростень 7 2 2 3 6:10 8
10 "Нафком" Бровари 6 2 1 3 6:8 7
11 "Бастіон" Іллічівськ 7 2 1 4 10:14 7
12 "Княжа-2" Щасливе 7 2 1 4 4:8 7
13 "Поділля-Хмельницький" Хмельницький 7 2 0 5 6:10 6
14 "Рось" Біла Церква 6 1 1 4 6:8 4
15 "Десна-2" Чернігів 7 1 1 5 3:9 4
16 "Оболонь-2" Київ 7 1 1 5 3:13 4
17 "Єдність" Плиски 5 1 0 4 5:8 3
18 "Карпати-2" Львів 7 1 0 6 6:12 3

Бомбардири:
Кадар Йосип (ФК Коростень) – 4 (2 з пен.)
Тараров Микола (Бастіон) - 4
Ілюк Максим (Буковина) - 4
Крамар Антон (Дніпро) - 3
Капаністий Роман (ЦСКА) - 3
Андрощук Юрій (Рось) - 3
Івлєв Сергій (Арсенал) – 3 (1).

5 вересня. “Поділля-Хмельницький” - “Буковина”.
2-09-2008, 12:04
Коментарів 0 Переглядів 3 926

Теги -
Синоптики оголосили другий рівень небезпечності, помаранчевий



Віра Сопетик прагне скасування наказу про оголошення їй догани

Для іншого затриманого визначили менший розмір застави
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.