RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Рекордну кількість здобутих українцями нагород на Олімпійських іграх називають тепер… серйозною проблемою для українського спорту, адже існує реальна небезпека того, що це приспить увагу високопосадовців, від яких залежить фінансування і розвиток сфери фізичної культури і спорту, до численних наявних проблем. Під час церемонії закриття Ігор в Пекіні журналіст Олександр Журахівський та його гості – олімпійська чемпіонка – 2008 Наталя Добринська (легка атлетика) і срібна призерка Олімпіади-96 Світлана Мазій (академічне веслування) констатували, що за останні роки в нашій країні не побудували жодного стратегічно важливого спортивного об'єкту. У нас декілька басейнів на всю Україну, а ми дивуємося, чому наші плавці не здобули олімпійські медалі. Учасник трьох Олімпіад і керівник спорту сусідньої Івано-Франківщині Роман Вірастюк, який вів програму "День Олімпіади" на "Мегаспорті", висловив надію, що функціонерам вищих ешелонів влади вистачить мудрості визнати, що наші олімпійські успіхи в Пекіні стали можливими "не завдяки, а попри". Тому потрібно взятися за реальну підтримку та розбудову спортивної інфраструктури.
Чернівецьку область, нагадаємо, в Пекіні було представлено чемпіоном Європи та світу Іваном Гешком (офіційний партнер – готель "Буковина"), який через проблеми зі спиною (зміщення хребця і защемлення нерву), на жаль, не зміг вийти на старт півторакілометрової дистанції. Натомість Буковина має умовний стосунок до "срібла" борця-вільника Андрія Стадника, який є уродженцем Заставни.
Григорій ПАСАТ

Усі медалі України.
12 серпня. Дзюдо. Чоловіки. Вагова категорія до 81 кг. 3. Роман Гонтюк (Івано-Франківська обл., Київ).
13 серпня. Важка атлетика. Жінки. Вагова категорія до 69кг. 3. Наталія Давидова (Чернігівська обл.). Стрибки у воду - Синхрон. Чоловіки. Трамплін. 3 м. 3. Ілля Кваша/Олексій Пригоров (Миколаївська обл./ Харківська обл.). Греко-римская борьба. Вагова категорія до 66 кг. 3. Армен Варданян (Запорізька обл.).
14 серпня. Фехтування. Жінки. Шабля. Команди. 1. Україна (Ольга Харлан, Олена Хомрова – Миколаївська обл., Галина Пундик, Ольга Жовнір – Хмельницька обл.).
15 серпня. Кульова стрільба. Чоловіки. Рушниця, 50м, з положення лежачи. 1. Артур Айвазян (АР Крим). Стрільба з лука. Чоловіки. Особиста першість. 1. Віктор Рубан (Харків).
16 серпня. Легка атлетика. Жінки. Семиборство. 1. Наталя Добринська (Вінниця) – 6733 очок. (2. Наталя Блонська (Київська область, АР Крим) – 6700 – дискваліфікована за підозрою у вживанні допінгу). Кульова стрільба. Чоловіки. Швидкісний пістолет, 25м. 1. Олександр Петрів (Львів) – олімпійський рекорд. Велотрек. Жінки. Індивідуальна гонка переслідування. 3. Леся Калитовська (Луганськ, уродженка Львівщини). Важка атлетика. Вагова категорія понад 75 кг. 2. Ольга Коробка (Чернігівська). Вільна боротьба. Жінки. Вагова категорія до 48 кг. 3. Ірина Мерлені (Київ, Хмельницька обл.).
17 серпня. Кульова стрільба. Чоловіки. Рушниця, 50 м, 3 позиції. 2. Юрій Сухоруков (Донецьк).
18 серпня. Спортивна гімнастика. Чоловіки. Кільця. 3. Олександр Воробйов (Луганська обл. Легка атлетика. Жінки. Метання диска. 3. Олена Антонова (Дніпропетровська обл.).
19 серпня. Вільна боротьба. Чоловіки. Вагова категорія до 60 кг. 2. Василь Федоришин (Калуш Івано-Франківської обл.).
20 серпня. Вільна боротьба. Категорія до 66 кг. 2. Андрій Стадник (Хмельницька, Львівська обл.).
21 серпня. Вільна боротьба. Чоловіки. Вагова категорія до 84 кг. 3. Тарас Данько (Київ, Миколаївська обл.).
22 серпня. Легка атлетика. Чоловіки. Стрибки з жердиною. 3. Денис Юрченко (Донецьк). Сучасне п'ятиборство. Жінки. 3. Вікторія Терещук (Луганська обл.).
23 серпня. Веслування на байдарках і каное. Чоловіки. 500 м. Каное-одиночка. 3. Юрій Чебан (Одеська обл.). Веслування на байдарках і каное. Жінки. 500 м. Байдарка-одиночка
1. Інна Осипенко-Радомська (Київ, Київська обл.). Художня гімнастика. Особисте багатоборство. 3. Ганна Безсонова (Київ). Бокс. Вагова категорія до 57 кг. 1. Василь Ломаченко (Одеська обл.). Легка атлетика. Жінки. 1500 м. 2. Ірина Ліщинська (Донецьк). 3. Наталя Тобіас (Донецьк).
24 серпня. Бокс. Вагова категорія понад 91 кг. 3. Вячеслав Глазков (Луганська обл.).
28-08-2008, 10:25
Коментарів 0 Переглядів 3 788

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.