RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Паляниця з маком

Паляниця з маком

Цю страву традиційно готують до Спаса, Преображення Господнього, яке відзначають 19 серпня. Схожі рецепти коржів з маком я зустрічала і в книзі відомої галицької кулінарки Ольги Франко. Цей рецепт прийшов у моє життя теж з Галичини, звідки родом мої батьки.

Отож, для смачних паляниць із маком потрібні такі інгредієнти: 3 яйця, 0,5 склянки цукру, 0,5 л кефіру, 50 г дріжджів, 0,5 ч. л. соди (погашеної оцтом), 0,5 пачки маргарину, борошна, скільки забере тісто.

Маргарин розтопила, ще теплим змішала із кефіром і одразу розчинила дріжджі. Додала цукор, яйця і соду. Поступово додаючи борошно, замісила тісто. Тісто має бути м’яке, але не рідке, як на хліб. Тісто накрила рушником і поклала на 2 години, щоб підходило.

Потім розкачала тісто шаром приблизно 1 см і виклала на змащене олією деко. Випікала 30 хвилин до готовності.

Доки тісто підходило, підготувала мак. 250-300 г маку змолола, залила водою, щоб лиш покрила його, і варила до випаровування води. Відклала, щоб остудився. Далі закип’ятила 2,5 л води, додала 5 ст. л. меду і цукру за смаком, щоб було досить солодко.

Коржики, мак і сироп приготувала звечора. Вранці коржики подрібнила руками, склала у велику каструлю, засипала маком і залила холодним сиропом. Можна їсти одразу, а можна зачекати 20-30 хвилин, щоб коржі просочилися сиропом, і тоді смакувати.

Смачного!
Редактор: Galina
19-08-2015, 20:44
Коментарів 0 Переглядів 20 020


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.