RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Пляцок «Три смаки»

Пляцок "Три смаки"
Пляцком називають торт на Галичині. Саме цей торт можете спекти до святкового столу.

Для коржів: 6 жовтків, 3 ст. л. сметани, 1,5 склянки цукру, 1 ч. л. соди (гашеної оцтом), 1,5 пачки маргарину, борошно.
Для начинки: 0,5 л вишень у власному соку, 7-8 великих яблук, 150 г маку, 2-3 ст. л. цукру.
Для крему: 1 л сметани 35% жирності, 1,5-2 склянки цукру.



Спочатку замісила тісто на коржі. Маргарин розтопила і остудила, додала перемішані жовтки, сметану і цукор, добре розмішала. Додала 1 склянку борошна і гашену оцтом соду. Розмішуючи, поступово додавала борошно, доки отримала м’яке, але густе тісто.

Розділила його на 3 частини – наші три коржі. Кожну з них розділила ще раз навпіл. Кожен корж формується у формі для випікання: тісто – начинка – тісто. Я використовувала стандартну прямокутну форму 28х24 см. Тісто розкачувала на добре присипаній борошном поверхні. Тісто крихке, тому обережно перекладала розкачане тісто у форму, шматочки, які відпадали, прикладала, де потрібно, щоб отримати суцільну поверхню. Тоді викладала начинку і зверху знову шар тіста.

Начинки готувала так. Вишні відцідила від соку і перемішала з 1 ст. л. крохмалю. Вишень можна і більше використовувати – за вашим смаком.

Яблука помила, почистила від шкірки і натерла на крупній тертці. Я використала лише 3 яблука і тому в мене дуже тоненький шар яблучної начинки. Раджу використовувати 7-8 яблук, щоб шар начинки був відчутнішим.

Мак перемолола і запарила невеликою кількістю окропу. Додала цукор і перемішала, залишила остуджуватися. Тим часом збила 6 білків до стійких піків. Додала збиті білки до остудженого маку, перемішала. Одразу варто викладати цю начинку, щоб вона довго не стояла.

Кожен корж випікала на середньому вогні до легкого золотистого кольору, приблизно 25 хвилин.

Для крему збила сметану із цукром. Сметану треба брати холодну, з холодильника і збивати на великих обертах до густоти.

Остуджені коржі перемастила збитою сметано. На низ поклала корж із вишневою начинкою, в середину – із яблучною, наверх – із маковою. На перший і другий шар крему раджу дати приблизно по третині крему. Решту крему виклала на верх і боки.

Далі можете оформити торт за власним смаком. Я розкришила у дрібну крихту 200 г печива "До чаю", і цією крихтою присипала спочатку боки, а потім верх торта. Зверху ще трішки притрусила какао через ситечко.
Пляцок «Три смаки»

Мої враження і поради. Цей неймовірно смачний торт вартий затрачених на нього зусиль! Торт вийшов досить великий і високий. Йому обов’язково треба дати час, щоб просочився. Тобто робити його варто за день до свята. У розрізі він дуже гарний – три різні начинки створюють враження, що у вас три різні торти. А сметанний крем дуже пасує такому пляцку. Смачного!
Редактор: Galina
2-05-2015, 19:45
Коментарів 0 Переглядів 33 062



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.