Пиріг божевільнийЦей пиріг мені порадила співробітниця. Я засумнівалась, що без яєць і вершкового масла можна отримати смачний пиріг, тому не спішила випробовувати рецепт. Одного разу, коли я вирішила спекти щось смачненьке, виявилось, що в холодильнику немає ні яєць, ні масла, ні маргарину. Згадавши про цей дивний рецепт, я спекла пиріг і була приємно вражена результатом, хоча про це – у моїх враженнях і порадах.
Інгредієнти: 3 склянки борошна, 2 склянки цукру, 1/2 склянки какао, 1 ч. л. солі, 2 ч. л. соди, 3/4 склянки олії, 2 ст. л. оцту, 2 пачки ванільного цукру, 2 склянки холодної води.Ретельно розмішала борошно з какао. Додала цукор, сіль, ванільний цукор, ще раз розмішала. Погасила соду оцтом і додала до сухих інгредієнтів. Додала олію і знову розмішала, потім додала холодну воду. Перемішала – тісто вийшло, як рідка сметана.
Вилила тісто у застелену пергаментом форму і випікала у розігрітій духовці 30-40 хвилин за 180 °С.
Мої враження і поради. Цей пиріг виправдовує свою назву – він божевільно смачний! Ніжний, насичено-шоколадний бісквіт потішить любителів шоколадних пирогів. На мій смак він надто солодкий, тому раджу використовувати меншу кількість цукру.
За легендою цей пиріг винайшли в Америці в часи великої депресії. Гадаю він знадобиться українським господиням під час посту чи в переддень зарплати :)
1-12-2014, 20:19
0
20 756