Чорничний пиріг із сирного тістаІнгредієнти: 600 г борошна, 1 пакетик розпушувача, 475 г цукру, 3 пакетика ванільного цукру, 875 г домашнього сиру, 100 мл молока, 170 мл олії, 3 яйця, 2 пакетика порошку для ванільного пудингу, 500 г замороженої (або свіжої) чорниці, 250 г м’якого вершкового масла.
Із 300 г борошна, розпушувача, 75 г цукру, 1 пакетика ванільного цукру, 125 г сиру, 100 мл молока і 100 мл олії замісила гладке еластичне тісто. Не варто його довго місити, бо воно стає липким. На присипаній борошном поверхні розкачала сирне тісто в тонкий пласт. За допомогою качалки згорнула його в рулет, а потім акуратно розгорнула на змащеному жиром деко.
Духовку розігріла до 200 °С.
Решту сиру розтерла з 200 г цукру і 1 пакетиком ванільного цукру. Додала яйця, 4 ст. л. олії і порошок для пудингу, ретельно перемішала. Вилила сирну суміш на тісто. Зверху виклала ягоди чорниці.
Приготувала посипку. 300 г борошна розтерла з вершковим маслом, 200 г цукру і рештою ванільного цукру до маслянистої крихти. Посипала цією крихтою начинку.
Випікала пиріг 45 хвилин до рум’яної скоринки.
Мої враження і поради. Цей пиріг дуже легко і швидко готується, а на смак він просто чудовий! Тісто пластичне і приємне у роботі, після випікання нижній шар дуже ніжний, нагадує бісквіт, а верхній - хрумкий. Сирна начинка гармонійно доповнює ягідний смак пирога. В начинку можете додавати ягоди за вашим смаком – малину, ожини, шматочки абрикосів. Остуджений пиріг можна посипати цукровою пудрою.
11-07-2014, 16:16
0
9 768