Німецький торт "Укус бджоли"Інгредієнти: 725 мл молока, 550 г борошна, 1 пачка свіжих дріжджів (42 г), 300 г цукру, 200 г вершкового масла, 2 яйця, сіль на кінчику ножа, 200 г мигдальних пластівців, 12 г желатину, 50 г крохмалю, 1 пакетик ванільного цукру, 500 г домашнього сиру.Спочатку приготувала тісто. Нагріла 225 мл молока. У велику миску просіяла гіркою борошно, зробила посередині заглиблення. У невеликій кількості теплого молока розвела дріжджі і влила їх у заглиблення в борошні. Додала 1 ч. л. цукру, накрила рушником і залишила в теплому місці на 15 хвилин. Тоді додала решту теплого молока, ще 40 г цукру, 75 г м’якого масла, яйця і сіль. Замісила тісто, за потреби додаючи борошно. Накрила рушником і залишила на 45 хвилин підходити у теплому місці.
Духовку нагріла до 200 °С.
Тісто розкачала в пласт на змащеному олією деко. Решту вершкового масла розтопила, змішала з мигдалем і 150 г цукру. Виклала отриману суміш на тісто і випікала 20 хвилин до рум’яної скоринки.
400 мл молока довела до кипіння разом із 100 г цукру і ванільним цукром. У 100 мл холодного молока ретельно розвела крохмаль, додала його до гарячого молока і ще раз довела до кипіння. Суміш одразу густішає, тому я постійно помішувала її. Швидкорозчинний желатин розвела у невеликій кількості гарячої води і додала до гарячої молочної суміші. Залишила остуджуватися.
Сир перемолола на м’ясорубці і додала до остудженого крему, ретельно перемішала.
Остуджений корж розрізала повздовж на дві половини, перемастила кремом.
Мої враження і поради. Цей ніжний пиріг із кремом посмакував моїм близьким. Повітряне тісто, хрумка мигдальна скоринка і ніжний крем створюють оригінальне поєднання смаків. До того ж, випічки виходить дуже багато – на ціле стандартне деко!
Сирно-молочний крем дуже мені сподобався. Гадаю його можна використати і в інших рецептах, наприклад, у заварних тістечках "Еклерах".
6-06-2014, 17:14
0
7 930
Теги -