М’ясний рулет у беконіІнгредієнти.Для фаршу: 1 кг філе свинини, 500 г філе яловичини, 100 г бекону, дрібно нарізаного кубиками, 150 мл газованої води, 3 цибулини, дрібно нарізані, 5-6 зубків часнику, 2 ст. л. панірувальних сухарів, 3 яйця, сіль і перець за смаком, мелений мускатний горіх, 1 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. гірчиці, 2 ст. л. нарізаної петрушки.
Для прикрашання і начинки: 300 г бекону тонко нарізаного повздовж, 6-8 зварених накруто яєць, свіжа петрушка для прикрашання.
У мисці змішала всі інгредієнти для фаршу, поступово додала газовану воду і ретельно перемішувала. Закрила миску харчовою плівкою і поставила в холодильник на кілька годин.
У форму для кексу виклала тонко нарізаний бекон, на нього виклала половину фаршу. Усередину виклала очищені яйця, трохи вдавлюючи їх у фарш. Рештою фаршу щільно закрила начинку, загорнула краї бекону.
Випікала 60 хвилин у розігрітій до 170 °С духовці. Потім перевернула рулет із форми на деко, застелене папером для випікання і випікала ще 40 хвилин до золотистої скоринки.
Мої враження та поради. Цей рулет має надзвичайно святковий вигляд. Приправлений спеціями за цим рецептом, він має ще й дуже приємний, насичений смак. Подавати його можна як закуску, у холодному вигляді. І приготувати можна заздалегідь.
Коли я готувала цей рулет вдруге, то за кілька днів до свята виклала його у форму і поклала у морозилку. Увечері напередодні свята переклала рулет у холодильник, щоб розморозився, а вранці спекла до готовності. Таким чином він не зайняв у мене багато часу.
Щоб рулет мав гарніший вигляд, намагайтеся придбати для прикрашання тонко нарізаний бекон довжиною 13-15 см.
Якщо ж готуєте із меншої кількості фаршу, використайте як начинку перепелині яйця.
30-05-2014, 12:42
0
6 631
Теги -