add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН

Домашня ковбаса і буженина

Домашня ковбаса і буженина

Напередодні Великодня багато господарів планують зробити домашні м’ясні страви до святкового столу. Пропоную рецепти ковбаси і буженини, за якими готую вже кілька років.

Хочу зазначити: щоб закоптити ковбасу і м’ясо, потрібно мати коптильню (вуджарню). Проте і ковбасу, і м’ясо можна запекти у духовці.

Ковбаса домашня

Інгредієнти: 2 кг яловичини, 2 кг свинини (задня частина або шия), 1 кг сала, сіль за смаком, 10-15 зубків часнику (за смаком), 1 ч. л. меленого чорного перцю, 1/2 ч. л. меленого коріандру, дрібка меленого лаврового листка, 350 г кип’яченої води, вичищені свині кишки.

При купівлі м’ясо обирайте найсвіжіше. Особливу увагу зверніть на кишки. Я надаю перевагу тонким, добре очищеним, які продаються в упакуванні. Перед приготуванням кишки замочіть у воді на годину, потім промийте. Розділіть на шматки довжиною 40-50 см. Ті кишки, які залишаться після приготування ковбаси, пересипте сіллю, складіть у пакет і покладіть у морозилку до наступного разу.

Отже, берімося до справи. М’ясо очистіть від плівок і прожилок, разом із салом наріжте невеликими шматочками. Часник почистіть. У м’ясорубку закладіть решітку із крупними отворами. Перемеліть м’ясо, сало і часник (можна нарізати дуже дрібними шматочками, а часник пропустити через прес).

До отриманого фаршу додайте спеції за смаком, добре перемішайте. Наприкінці додайте охолоджену кип’ячену воду. Фарш не повинен бути дуже сухим.

З м’ясорубки зніміть ніж і решітку, прилаштуйте спеціальну насадку-трубочку для приготування ковбас. Наповніть фаршем підготовлені кишки, зав’яжіть з обох боків.

Наповнені ковбаси повинні постояти у прохолодному місці кілька годин. Найкраще зробити їх увечері, а готувати вранці.

Якщо плануєте запікати ковбасу у духовці, згорніть її спіраллю. Перед тим, як покласти у духовку, проколіть у кількох місцях голкою. Можна обварити ковбасу на малому вогні 3-5 хвилин після закипання, а тоді вже запікати у духовці приблизно 1,5-2 години до рум’яного кольору.

Процес коптіння більш тривалий – приблизно 6 годин за температури 60-70 °С.

Домашня буженина

Інгредієнти: 3-4 кг філе свинини, 4 кг грудинки, за бажання можна закоптити й сало.

Маринад: на 5 л води – 0,5 кг солі, 1 ч. л. чорного перцю горошком, 0,5 ч. л. насіння коріандру, 5 лаврових листків, 0,5 ч. л. духмяного перцю горошком, 6 ч. л. цукру, 5 шт. гвоздики, 5 ст. л. яблучного оцту.


М’ясо розділити на шматки, зручні для коптіння.

Для маринаду закип’ятіть воду, розведіть у ній сіль і остудіть. Додайте спеції, оцет. Складіть м’ясо у поливаний посуд і залийте маринадом. Залишіть маринуватися 3-5 днів.

Коптити м’ясо треба мінімум 11-12 годин за температури 60-70 °С.
Домашня ковбаса і буженина

Мої враження і поради. Приготування домашніх м’ясних наїдків потребує часу і зусиль. Але результат вартий того! Ароматна м’ясна нарізка стане окрасою святкового столу і викличе захват у ваших гостей. Смачного!
Рейтинг:
(голосів: 6)
11-04-2014, 12:54
0 64510

Теги - рецепти, домашня ковбаса, великдень
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Популярне Коментують
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
• прес-релізи
Вітаємо працівників легкої промисловості з професійним святом! (на правах реклами)

У цей святковий день особливу шану і повагу висловлюю ветеранам, усе життя яких пов’язане з галуззю. Спасибі вам всім: керівникам підприємств, службовцям, майстрам і робітникам, учнівській молоді та викладачам.
• Опитування
Блоги
Коли кожен Ростік - ректор, а кожен суслік  - агроном. Блог Мостіпаки
Про головні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
Суперсімейка 2

Жанр: боєвик, пригоди, мультфільм

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 12:20 16:55
8 подруг Оушена

Жанр: комедія, кримінал

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 21:30
Завзяті шахраї

Жанр: комедія

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 15:30 19:30
Світ майбутнього

Жанр: фантастика

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 17:30 21:10
Новини України