Пиріг із черемшею і шпинатомІнгредієнти: 500 г листкового тіста, 400 г свіжої зелені (черемша, шпинат, зелена цибуля), 200 г адигейського сиру, кунжут або мак для посипання, сіль, спеції за смаком.Тісто розморозила.
Для начинки зелень помила, добре віджала руками від зайвої вологи, дрібно нарізала. Адигейського сиру не знайшла, замість нього взяла м’яку бринзу. Додала до зелені дрібно нарізаний сир, ретельно розмішала. На смак начинка мені здалася достатньо соленою, тому я не додавала солі.
Тісто не розкачувала, розрізала вздовж на 5 смужок, шириною 2-3 см. На кожну смужку рівномірно по всій довжині виклала начинку. Защепила краї смужок, вийшли джгутики з начинкою.
Форму для випікання застелила пергаментом, виклала джгути спіраллю швом донизу, скріплюючи їх між собою. Спіральний пиріг змастила жовтком і посипала маком. Випікала в нагрітій до 180 °С духовці 20-25 хвилин.
Мої враження і поради. Пиріг за цим рецептом смачний і гарний на вигляд. Начинка із весняної зелені збагатить ваш раціон необхідними вітамінами. У смаку пирога найбільше відчувається черемша. Начинку можна замінити за вашим смаком, наприклад, це може бути шпинат із бринзою і вареним яйцем, або із подрібненою куркою чи смаженими грибами. В такій подачі можна спекти спіральний пиріг і з солодкою начинкою, наприклад, із консервованими вишнями або солодким сиром із родзинками.
2-04-2014, 20:26
0
7 442