Швидкий пиріг із вишнеюІнгредієнти: 450 г замороженого листкового тіста, 750 г свіжої або замороженої вишні (або 1 л вишні, консервованої у власному соку), 500 г некислої жирної сметани, 5 яєць, 1 ст. л. крохмалю, 100 г цукру, 3 ст. л. панірувальних сухарів, 1 ст. л. маку.Пласти листкового тіста розклала в один шар і розморозила. Потім склала один на один і розкачала в коло діаметром трохи більше діаметру форми. Виклала в змащену маслом форму, зробивши бортики приблизно 3 см. Там, де тісто було вище, обрізала. Наколола в кількох місцях виделкою і поклала в холодильник на 15 хвилин.
Зі свіжих вишень видалила кісточки (заморожені – розморозьте, а з консервованих – відцідіть сік). Духовку нагріла до 180 °С.
Змішала сметану, яйця, крохмаль і цукор. Основу з тіста посипала панірувальними сухарями, зверху виклала вишні, залила їх сметанним кремом і посипала маком. Випікала приблизно 40 хвилин на середньому вогні.
Мої враження і поради. Вишневий пиріг за цим рецептом готується швидко і має приємний кисло-солодкий смак. Для любителів солодких десертів, можна взяти більше цукру. Вишні варто викладати не дуже щільно одним шаром. Такий пиріг можна подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді.
21-03-2014, 16:10
0
11 544
Теги -