Шоколадний пиріг із сирними кулькамиДля сирних кульок: 250 г сиру, 2 жовтки, 50 г цукру, 50 г кокосової стружки, 3 ст. л. крохмалю (без гірки).
Шоколадне тісто: 4 жовтки, 4 білки, 60 г цукру, 50 г шоколаду, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. крохмалю, 3 ст. л. какао, дрібка солі, 1/4 ч. л. розпушувача, 2 пакетики ванільного цукру.Спочатку приготувала сирні кульки. Для цього змішала сир, цукор, крохмаль і яйця. Кокосову стружку не дуже люблю, тому не додавала. Вимішала суміш до однорідності. Мокрими руками сформувала кульки.
Для шоколадного тіста збила жовтки зі звичайним (30 г) і ванільним цукром до світлої, гладкої маси. Додала розтоплений шоколад і з’єднала разом. Додала просіяне борошно, крохмаль, розпушувач, какао й сіль й розмішала.
Білки збила з рештою цукру до стійких піків. Акуратно, в три прийоми, додала до шоколадної суміші й лопаткою рухами зверху вниз вимішала.
Форму з роз’ємними бортами вистелила папером для випікання, виклала сирні кульки, залила шоколадним тістом.
Нагріла духовку до 175 градусів і випікала приблизно 35 хвилин.
Остудила на решітці. Розрізала на порції і при подачі полила шоколадною глазур'ю.
Мої враження і поради. За цим рецептом отримаєте смачний і презентабельний пиріг. Рецепт розрахований на форму діаметром 22 см. Але не раджу випікати пиріг заздалегідь чи залишати на наступний день – найкраще він смакує свіжим.
7-02-2014, 14:03
0
21 144
Теги -