Насипний яблучний пирігІнгредієнти: 4-5 яблук, 120-150 г вершкового масла, 2 ч. л. ванільного цукру.
Для сухої суміші: 1 склянка борошна, 1 склянка манної крупи, склянка цукру, 1,5-2 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. ванільного цукру.
Спочатку приготувала суху суміш: змішала борошно з розпушувачем, додала цукор, манку, ванільний цукор і добре перемішала.
Яблука вимила, почистила й натерла на великій тертці. Вийшло приблизно 2 склянки тертих яблук.
Сковорідку вистелила папером для випікання і викладала шарами: шар сухої суміші, шар тертих яблук. Повторювала шари до заповнення, останнім шаром повинна бути суха суміш.
Зверху натерла на великій тертці охолоджене вершкове масло.
Випікала на середньому вогні приблизно 35 хвилин. Готовий пиріг остудила, посипала цукровою пудрою і нарізала порційними шматками.
Мої враження і поради. Дуже простий і швидкий рецепт яблучного пирога. На приготування до запікання я витратила буквально 10 хвилин! Рецепт настільки простий, що такий пиріг може пекти навіть підліток. Шари сухої суміші повинні бути не товстими – кілька міліметрів. Чим більше шарів, тим м’якішим буде пиріг.
27-09-2013, 13:02
0
30 789
Теги -