Персиковий пиріг з посипкоюІнгредієнти: 300 г вершкового масла (або маргарину), дрібка солі, 600 г борошна, 1/2 пакетика розпушувача, 270 г цукру, 3 пакетика ванільного цукру, терта цедра лимона, 1 яйце, 50 г меленого мигдалю, 2,5 кг персиків, 250 мл вершків, 1 пакетик загущувача до вершків.У маленькій каструльці розтопила вершкове масло, залишила його остуджуватися.
Борошно просіяла, додала розпушувач, сіль, цукор, 2 пакетика ванільного цукру, цедру лимона і яйце, ретельно перемішала. Тоді додала тоненьким струменем масло і замісила крихтоподібне тісто.
Деко застелила папером для випікання, виклала туди половину тіста і акуратно притиснула його до дна.
Мигдаль підсмажила на сковорідці і змолола на горіховій тертці. Додала мелений мигдаль до решти тіста і поклала у холодильник.
На персиках зробила ножем хрестоподібні надрізи, облила окропом і зняла шкірку. Кісточки вибрала, м’якоть нарізала невеликими шматочками.
Духовку нагріла до 200 °С. Основу з тіста випікала приблизно 10 хвилин. Зверху коржа рівномірно розклала шматочки фруктів, посипала їх рештою тіста і випікала ще 30-40 хв.
Охолоджені вершки збила в міцну піну із загущувачем, поступово додаючи решту ванільного цукру.
Подавала персиковий пиріг зі збитими вершками.
Мої враження і поради. Неодмінно спробуйте спекти пиріг за цим рецептом! Він гармонійно поєднує в собі легку кислинку хрумкого тіста і приємний солодкий смак персиків. А який аромат по всій квартирі, коли пиріг уже в духовці!!! Зауважу, що якщо оберете для випікання не стандартне деко, а меншу форму для випікання, то шар тіста буде товстішим, а персиків можна брати менше.
9-08-2013, 14:51
0
6 098