Медовий торт із чорносливом Для тіста: 100 г вершкового масла, 100 г цукру, 2 яйця, 1 склянка меду, 1 ч. л. соди, 350 г борошна.
Для крему: 500 г сметани, 375 г вершків, пачка ванільного пудингу, 100 г цукру.
300 г чорносливу без кісточок.
Змішала масло, цукор, яйця, мед і соду. Поклала на водяну баню і постійно помішувала, доки суміш стала однорідною.
Зняла миску із сумішшю з водяної бані й поступово додала борошно. Ложкою замісила досить рідке тісто. Поклала його на ніч у холодильник, а вранці вийняла і воно ще 3 години стояло за кімнатної температури.
На деко поклала папір для випікання, зверху – кільце від роз’ємної форми. Виклала 2 ст. л. тіста, розмастила його по всій формі.
Випікала в нагрітій до 180 °С духовці до легкого коричневого кольору – приблизно 5 хвилин. Так само спекла решту коржів.
Вибрала із коржів найгірший на вигляд і досушила його у духовці. Потім остудила його і скалкою подрібнила у крихту.
Для крему збила сметану з цукром. Окремо змішала пудинг і вершки, збила суміш на високій швидкості кілька хвилин. Додала сметану й збивала ще 2-3 хвилини.
Чорнослив нарізала смужками.
Корж змастила кремом, виклала частину чорносливу, зверху – наступний корж, повторила для всіх коржів, окрім верхнього. Верхній корж і боки торта обмастила рештою крему. Обсипала крихтою.
Мої враження і поради. Цей торт раджу готувати до святкового столу. Він сподобається вам і вашим гостям своїм вираженим медово-чорносливовим смаком. Перед вживанням торт варто витримати у холодильнику хоча б ніч. Як і
медовий торт, торт із чорносливом вимагає багато часу для приготування, який компенсується чудовим смаком.
15-03-2013, 13:20
0
12 518