Новорічна індичка з курагоюІнгредієнти: 500 г філе індички, 1 ст. л. хлібних крихт, 2 ст. л. яблучного соку, 2 ст. л. смаженого меленого арахісу, 0,5 склянки кураги, 1 ст. л. олії, 2 ст. л. гірчиці, дрібка сухого розмарину, сіль за смаком.
Курагу помити, обсушити й дрібно нарізати, частину залишити цілою. Змішати в мисці хлібні крихти, яблучний сік, горіхи, курагу, олію, розмарин і сіль.
М’ясо вимити. Збоку зробити надріз у вигляді кишеньки й вкласти в нього підготовлену суміш. Акуратно стиснути краї розрізу. Загорнути індичку у фольгу так, щоб верх був відкритим.
Розмішати гірчицю в 2 столових ложках води. Смажити у духовці 50-60 хв. за 180 °С, періодично поливаючи гірчичною сумішшю.
Перед подаванням вийняти з фольги і нарізати порційними шматками.
Мої враження і поради. Індичка із курагою виходить дуже ніжна і соковита. Ця страва чудово прикрасить святковий стіл.
31-12-2012, 13:22
0
6 902
Теги -