Класичний ванільний чізкейкТісто: 225 г борошна, 75 г цукру, дрібка ваніліну, сіль, 150 г вершкового масла, 1 яйце.
Начинка: 3 яйця, сіль, 750 г сиру (20% жирності), 125 мл молока, 4 ст. л. лимонного соку, 200 г цукру, 2 пакети ванільного пудингу.
Змішала борошно, цукор, ванілін і сіль, додала м’яке вершкове масло та яйце, замісила тісто. Роз’ємну форму вистелила папером для випікання. Тісто трохи розкачала, згорнула на качалку і виклала у форму, зробивши бортики висотою приблизно три сантиметри. Тісто поколола виделкою і поклала на 30 хвилин у холодильник.
Духовку розігріла до 180 °С.
Білки відділила від жовтків. Збила білки із дрібкою солі у круту піну.
Сир пропустила через м’ясорубку, щоб був одноріднішим. Змішала сир, молоко, жовтки, лимонний сік, цукор і порошок для пудингу. Добре розмішала, тоді долала білки. Обережно, рухами знизу вверх, розмішала білки.
Виклала сирну масу на основу і поклала пиріг у духовку на 50-55 хвилин. Готовий пиріг ще залишила у формі на 30 хвилин, тоді виклала з форми. Остудила й посипала цукровою пудрою.
Мої враження і поради. За цим рецептом виходить класичний чізкейк – високий, ніжний, смачний сирний пиріг. На жаль, у мене не вийшла рум’яна скоринка зверху на сирі. Можливо, через нерівномірний обігрів у духовці – тісто з країв підрум’янилось, а сир залишився білим. Втім, це жодним чином не позначилося на чудовому ванільно-лимонному смаку пирога. Рекомендую звернути увагу на те, що пиріг дуже ніжний і викладати його з форми потрібно дуже обережно, щоб він не розламався і не втратив свого святкового вигляду.
30-11-2012, 14:13
0
8 714
Теги -