Цибулевий пирігДля тіста: 1 склянка борошна, 0,5 пачки "Вершкового" маргарину, 3 ст. л. сметани або кефіру, 0,5 ч. л. соди, погашеної оцтом.
Для начинки: 2 великі цибулини, 2 плавлених сирки (50-55% жирності), 3 яйця, пучок зеленого кропу, сіль, перець за смаком.
Борошно перетерла із маргарином. Потім додала сметану, погашену оцтом соду і замісила тісто. Воно вийшло у вигляді маслянистої грудки. Розділила грудку на дві нерівні частини і поклала у холодильник на 20 хвилин.
Тим часом дрібно нарізала цибулю, потрібна повна півлітрова банка. Залила цибулю окропом і залишила на 20 хв. Тоді злила воду, виклала цибулю на сковорідку, додала трохи олії і присмажила до прозорості. Остудила.
Плавлені сирки натерла на крупній тертці, змішала з остудженою цибулею, додала збиті яйця, дрібно нарізаний зелений кріп. Посолила, поперчила за смаком і ретельно перемішала.
Форму змастила маргарином, присипала борошном. Далі потрібно було розкачати тісто. З цим у мене були проблеми, бо тісто прилипало навіть до посипаного борошном столу. Тому я зібрала його у грудку і вимішувала у борошні, доки воно перестало прилипати до рук. Так само вимісила і другу частину тіста. Більшу розкачала і виклала у форму, сформувавши бортики приблизно 2-2,5 см висотою. Виклала начинку і накрила її зверху розкатаною другою частиною тіста. Щільно защипала краї, проколола верх пирога виделкою в кількох місцях, змастила збитим яйцем.
Випікала 30 хвилин на середньому вогні. Як тільки пиріг відходить від стінок форми – він готовий.
Мої враження і поради. Цей ароматний пиріг напрочуд смачний. У гарячому вигляді його можна використати як гарнір, а у холодному – подати до закусок. Кріп можна не додавати, тоді начинка пирога буде білою.
26-10-2012, 14:59
0
28 972
Теги -