Цибулевий пиріг

Смачні рецепти
29 071
0
Цибулевий пиріг
Цибулевий пиріг

Для тіста: 1 склянка борошна, 0,5 пачки "Вершкового" маргарину, 3 ст. л. сметани або кефіру, 0,5 ч. л. соди, погашеної оцтом.
Для начинки: 2 великі цибулини, 2 плавлених сирки (50-55% жирності), 3 яйця, пучок зеленого кропу, сіль, перець за смаком.

Борошно перетерла із маргарином. Потім додала сметану, погашену оцтом соду і замісила тісто. Воно вийшло у вигляді маслянистої грудки. Розділила грудку на дві нерівні частини і поклала у холодильник на 20 хвилин.

Тим часом дрібно нарізала цибулю, потрібна повна півлітрова банка. Залила цибулю окропом і залишила на 20 хв. Тоді злила воду, виклала цибулю на сковорідку, додала трохи олії і присмажила до прозорості. Остудила.

Плавлені сирки натерла на крупній тертці, змішала з остудженою цибулею, додала збиті яйця, дрібно нарізаний зелений кріп. Посолила, поперчила за смаком і ретельно перемішала.

Форму змастила маргарином, присипала борошном. Далі потрібно було розкачати тісто. З цим у мене були проблеми, бо тісто прилипало навіть до посипаного борошном столу. Тому я зібрала його у грудку і вимішувала у борошні, доки воно перестало прилипати до рук. Так само вимісила і другу частину тіста. Більшу розкачала і виклала у форму, сформувавши бортики приблизно 2-2,5 см висотою. Виклала начинку і накрила її зверху розкатаною другою частиною тіста. Щільно защипала краї, проколола верх пирога виделкою в кількох місцях, змастила збитим яйцем.

Випікала 30 хвилин на середньому вогні. Як тільки пиріг відходить від стінок форми – він готовий.

Мої враження і поради. Цей ароматний пиріг напрочуд смачний. У гарячому вигляді його можна використати як гарнір, а у холодному – подати до закусок. Кріп можна не додавати, тоді начинка пирога буде білою.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують