Морквяний торт з лимонною глазур’юОсінь багата на овочі, їх потрібно активно використовувати при приготуванні страв. Моркву, зазвичай, господині використовують у гарнірах, тому я зацікавилась приготуванням солодкої випічки із моркви.
Для приготування цього торта потрібно:
Тісто: 300 г моркви, 1 ст. л. лимонного соку, 3 яйця, 150 г цукру, 2 ст. л. сметани, 150 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 150 г мелених горіхів, пакетик ванільного цукру.
Глазур: 1/2 ст. л. лимонного соку, 50 г цукру.
Моркву почистила і натерла на дрібній тертці. Змішала з лимонним соком. Білки відділила від жовтків і збила з 3 ст. л. холодної води в круту піну, поступово додаючи звичайний і ванільний цукор. Змішала борошно і розпушувач, додала сметану, жовтки. Потім обережно підмішала білкову масу і терту моркву.
Дно форми для випікання вистелила папером для випічки, змастила його маслом. Виклала тісто і випікала при 180 °С приблизно годину. Готовність перевіряла дерев’яною зубочисткою, коли вона суха – бісквіт готовий. Остуджений корж розрізала на три частини.
Для перемащування зварила звичайний заварний крем.
Кожен корж перемастила кремом і склала їх гіркою.
Для карамельної глазурі 50 г цукру насипала тонким рівномірним шаром на дно каструлі і розігріла на середньому вогні без додавання жиру і не помішуючи до отримання коричневого кольору. Потім додала 2 ст. л. води і лимонний сік. Швидко розмішала і одразу ж покрила верхній корж торта.
Мої враження і поради. Торт за цим рецептом смачний, із характерним морквяним присмаком, оригінальний на вигляд із блискучою глазур’ю. Але, як на мене, замалий по висоті. Тобто для "справжнього" тортового вигляду наступного разу я спечу два таких бісквіти, а потім кожен розріжу на двоє, щоб отримати чотири коржі. Також можна спробувати перемащувати коржі збитою сметаною із лимонним соком, або будь-яким іншим лимонним кремом, тому що лимон найкраще смакує до морквяної випічки.
28-09-2012, 10:43
0
7 862
Теги -