add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН

Морквяний торт з лимонною глазур’ю

Морквяний торт з лимонною глазур’ю

Осінь багата на овочі, їх потрібно активно використовувати при приготуванні страв. Моркву, зазвичай, господині використовують у гарнірах, тому я зацікавилась приготуванням солодкої випічки із моркви.

Для приготування цього торта потрібно:

Тісто: 300 г моркви, 1 ст. л. лимонного соку, 3 яйця, 150 г цукру, 2 ст. л. сметани, 150 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 150 г мелених горіхів, пакетик ванільного цукру.
Глазур: 1/2 ст. л. лимонного соку, 50 г цукру.


Моркву почистила і натерла на дрібній тертці. Змішала з лимонним соком. Білки відділила від жовтків і збила з 3 ст. л. холодної води в круту піну, поступово додаючи звичайний і ванільний цукор. Змішала борошно і розпушувач, додала сметану, жовтки. Потім обережно підмішала білкову масу і терту моркву.

Дно форми для випікання вистелила папером для випічки, змастила його маслом. Виклала тісто і випікала при 180 °С приблизно годину. Готовність перевіряла дерев’яною зубочисткою, коли вона суха – бісквіт готовий. Остуджений корж розрізала на три частини.

Для перемащування зварила звичайний заварний крем.

Кожен корж перемастила кремом і склала їх гіркою.

Для карамельної глазурі 50 г цукру насипала тонким рівномірним шаром на дно каструлі і розігріла на середньому вогні без додавання жиру і не помішуючи до отримання коричневого кольору. Потім додала 2 ст. л. води і лимонний сік. Швидко розмішала і одразу ж покрила верхній корж торта.

Мої враження і поради. Торт за цим рецептом смачний, із характерним морквяним присмаком, оригінальний на вигляд із блискучою глазур’ю. Але, як на мене, замалий по висоті. Тобто для "справжнього" тортового вигляду наступного разу я спечу два таких бісквіти, а потім кожен розріжу на двоє, щоб отримати чотири коржі. Також можна спробувати перемащувати коржі збитою сметаною із лимонним соком, або будь-яким іншим лимонним кремом, тому що лимон найкраще смакує до морквяної випічки.
Рейтинг:
(голосів: 1)
28-09-2012, 10:43
0 6551

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Популярне Коментують
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
• прес-релізи
Професійне прання: де шукати хімчистки у Чернівцях (на правах реклами)

Пропонуємо вашій увазі місця, де їх шукати, – хімчистки у Чернівцях.
• Опитування
Блоги
Загадка «хати з левами»: Кум - від Вуйця, чи Дєдушка – від Свата? Блог Мостіпаки
Про головні політичні події в регіоні - у блозі Олександра Мостіпаки
Няшна власть: Дєдушка – з зубрами, Вася – з яблучком. Блог Мостіпаки
Про головні політичні події в регіоні - у блозі Олександра Мостіпаки
Дівчина у павутинні

Жанр: трилер, детектив

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 10:40 14:50 19:10
Дике поле


Жанр: драма

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 17:00
Оверлорд

Жанр: фантастика, триллер

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 21:20
Білал

Жанр: мультфільм

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 13:50
Новини України