Торт "Тірамісу"Інгредієнти на 12 порцій: 8 яєць, 125 г цукру, 150 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 6 г желатину, 80 г цукрової пудри, 250 г маскарпоне або жирного ніжного домашнього сиру, 1 пакетик ванільного цукру, 100 мл холодної кави, 60 мл амарето (мигдального лікеру), какао.
Духовку нагріла до 180 °С. 5 яєць розділила на білки і жовтки. Жовтки розтерла до біла із цукром. Білки збила в стійку піну і акуратно з’єднала із жовтковою сумішшю. Просіяла на суміш борошно із розпушувачем, перемішала.
Виклала тісто у змащену жиром жаростійку миску діаметром 20 см (можна використовувати роз’ємну форму). Випікала бісквіт 30-35 хвилин, потім вийняла з духовки і повністю остудила.
Домашній сир пропустила через м’ясорубку. Якщо він дуже сухий, треба додати кілька ложок молока і перемішати.
Желатин замочила. Решту яєць розділила на жовтки і білки. Жовтки збивала із цукровою пудрою на гарячій водяній бані. Розчинила у цій суміші желатин, додала домашній сир (або маскарпоне), перемішала. Білки збила у піну з ванільним цукром, підмішала до крему.
Остуджений бісквіт розрізала по горизонталі на три частини. Просочила бісквітні коржі сумішшю кави і лікеру. Миску, в якій випікався бісквіт, змочила холодною водою і вистелила харчовою плівкою. Крем і бісквітні коржі шарами виклала у миску (верхній шар повинен бути бісквітним).
Поклала торт у холодильник на 4 год. Охолоджений десерт акуратно перевернула на пласку тарілку, і рівномірно посипала какао.
Мої враження і поради. В цьому кавовому десерті поєднується гірке і солодке. Загалом він такий, яким і повинен бути знаменитий італійський десерт – повітряний, ніжний і поживний.
10-09-2012, 11:54
0
90 260
Теги -