add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН

Торт «Тірамісу»

Торт "Тірамісу"

Інгредієнти на 12 порцій: 8 яєць, 125 г цукру, 150 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 6 г желатину, 80 г цукрової пудри, 250 г маскарпоне або жирного ніжного домашнього сиру, 1 пакетик ванільного цукру, 100 мл холодної кави, 60 мл амарето (мигдального лікеру), какао.

Духовку нагріла до 180 °С. 5 яєць розділила на білки і жовтки. Жовтки розтерла до біла із цукром. Білки збила в стійку піну і акуратно з’єднала із жовтковою сумішшю. Просіяла на суміш борошно із розпушувачем, перемішала.

Виклала тісто у змащену жиром жаростійку миску діаметром 20 см (можна використовувати роз’ємну форму). Випікала бісквіт 30-35 хвилин, потім вийняла з духовки і повністю остудила.

Домашній сир пропустила через м’ясорубку. Якщо він дуже сухий, треба додати кілька ложок молока і перемішати.

Желатин замочила. Решту яєць розділила на жовтки і білки. Жовтки збивала із цукровою пудрою на гарячій водяній бані. Розчинила у цій суміші желатин, додала домашній сир (або маскарпоне), перемішала. Білки збила у піну з ванільним цукром, підмішала до крему.

Остуджений бісквіт розрізала по горизонталі на три частини. Просочила бісквітні коржі сумішшю кави і лікеру. Миску, в якій випікався бісквіт, змочила холодною водою і вистелила харчовою плівкою. Крем і бісквітні коржі шарами виклала у миску (верхній шар повинен бути бісквітним).

Поклала торт у холодильник на 4 год. Охолоджений десерт акуратно перевернула на пласку тарілку, і рівномірно посипала какао.
Торт «Тірамісу»

Мої враження і поради. В цьому кавовому десерті поєднується гірке і солодке. Загалом він такий, яким і повинен бути знаменитий італійський десерт – повітряний, ніжний і поживний.
Рейтинг:
(голосів: 1)
10-09-2012, 11:54
0 90 133

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...