Чорничний торт без випіканняІнгредієнти: 150 г сухарів, 1 ч. л. меленої кориці, 3 ст. л. цукру, 75 г вершкового масла, 500 г чорниці, 9 г швидкорозчинного желатину, 250 мл вишневого соку, 600 мл вершків, 2 пакетика загущувача для вершків, 75 г цукрової пудри, 1 ст. л. соку і терта цедра 1 лимону, 1 пакетик червоної заливки для торта.
Сухарі перемолола на м’ясорубці, додала корицю, цукор і вершкове масло. Ретельно розмішала і виклала на дно змащеної маслом форми, притиснула тягарем і поклала у холодильник.
Желатин ретельно розмішала у 50 мл вишневого соку і залишила на 10 хв. 400 г чорниці розім’яла, вичавила і зібрала сік. Вершки збивала протягом хвилини, тоді, продовжуючи збивати, додала загущувач, цукрову пудру, сік і цедру лимона. Збивала доки вершки не загусли. Приблизно 100 г збитих вершків переклала у кондитерський мішок і поклала у холодильник.
Розведений желатин з’єднала спочатку з 4 ст. л. збитих вершків, тоді з рештою вершків і рештою чорниці. Крем виклала на сухарний корж і поклала на 2 години у холодильник.
Заливку приготувала на соках згідно інструкції на упаковці (чорничний і вишневий соки долила водою до вказаної кількості). Торт залила і поклала на 2 години у холодильник. Прикрасила "пірамідками" з вершків і ягодами чорниці.
Мої враження та поради. За цим рецептом отримаєте чудовий літній освіжаючий десерт. Попри те, що він готується без випікання – у холодильнику – на нього потрібен значний час. До речі, скоротити час можна маючи вже підготовлені вишневий і чорничний соки. Деякі уточнення до рецепту я б внесла щодо сухарного коржа: на мій погляд, потрібно додати більше масла, щоб отримана суміш була суцільною масою, а не крихтою. Також основу можна спекти з пісочного тіста. Замість чорниці в такому торті можна використати і чорну смородину.
18-07-2012, 13:37
0
13 291