Фруктово-ягідний суперпиріг
Інгредієнти: 4 яйця, 250 г маргарину, 2 склянки цукру, 250 г майонезу, 1 пачка розпушувача, 2 пакетики ванільного цукру, 4 склянки борошна.
Для начинки: 150 г домашнього сиру, 200-300 г ягід.Яйця розділила на білки і жовтки. Білки збила міксером, поступово додавши 1,5 склянки цукру. Жовтки розтерла із 0,5 склянки цукру. Змішала білки і жовтки, додала майонез, розтоплений і остуджений маргарин, ванільний цукор. Розмішала, тоді додала просіяне із розпушувачем борошно, ще раз перемішала. Отримане тісто було подібне до густої сметани.
Форму для запікання (приблизно 36х25 см) вистелила пергаментом. Вилила половину тіста і розрівняла. Зверху розкришила домашній сир і розклала ягоди (це може бути полуниця, суниця, вишня, малина, смородина, порічки – за вашим смаком). Зверху вилила решту тіста і акуратно розрівняла, щоб воно накривало ягоди.
Поклала пиріг у духовку і випікала до готовності – приблизно 35 хвилин. Готовий пиріг розрізала на порції повністю остудженим.
Мої враження і поради. Цей пиріг настільки хороший, що заслужено отримав назву "суперпирога". Пухкий, в міру солодкий, із різноманітними начинками він посмакує найвибагливішому гурману. Перша перевага суперпирога – ідеальне співвідношення затрачених продуктів і зусиль до отриманого результату. Друга – в начинку підходять будь-які ягоди. Із власного досвіду – я вже випробувала в якості начинки полуницю, вишню і суміш малини із чорною смородиною, пиріг завжди був смачним. Третя перевага – пиріг швидко готується і виходить досить великим, можна пригостити ним навіть велику компанію гостей. Спробуйте спекти пиріг за цим рецептом і він стане вашим улюбленим!
2-07-2012, 09:27
0
11 199