Заливне до святаІнгредієнти: 3 яйця, 300 г шинки, 1 л бульйону, 200 г маленьких морквин, 100 г зеленого горошку, 25 г желатину, зелень (петрушка, кріп, базилік), сіль, спеції.
Желатин залила невеликою кількістю бульйону, залишила набухати. Тоді влила, помішуючи, до решти гарячого бульйону, довела до кипіння. Бульйон посолила і приправила спеціями за смаком.
Яйця зварила накруто. Маленькі морквини зварила в "мундирі" і почистила. Шинку нарізала соломкою. З консервованого горошку злила рідину (якщо у вас заморожений зелений горошок, то його потрібно обдати окропом і відкинути на друшлаг).
Форму застелила харчовою плівкою, і налила на дно трохи бульйону, поклала на 20 хв. у холодильник, щоб застигло. Потім "стежкою" виклала яйця, розрізані навпіл. Потім – моркву, шинку, горошок і зелень. Акуратно залила бульйоном і поклала в холодильник до повного застигання (краще залишити на ніч).
Перед подачею до столу форму з заливним опустила на кілька секунд у гарячу воду. Потім обережно перевернула на тарілку. Прикрасила зеленню.
Мої враження та поради. Ця страва гарно виглядає на столі. Готується вона досить швидко і нескладно. Приправте бульйон трохи більше, ніж завжди, тоді смак заливного буде яскравішим. Раджу одразу подавати готову страву до столу, тоді вона легше нарізатиметься на порції.
18-06-2012, 10:40
0
6 578