Рулет з грибами і шпинатомДля тіста: 2-2,5 склянки борошна, 1 ст. л. цукру, 40 г вершкового масла, 1,5 склянки молока, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 яйце, сіль, 2 ст. л. олії.
Для начинки: цибулина, 450 г шампіньйонів, 1 великий пучок шпинату, 2-3 ст. л. сметани або майонезу, 3 варені на круто яйця, 1 варене куряче філе, сіль, перець за смаком.
Яйце розділила на білок і жовток. До молока додала сіль, цукор, білок, м’яке вершкове масло, олію, розмішала. Дріжджі змішала з борошном і з’єднала із молочною сумішшю, замісила тісто. Залишила підходити на 30 хв.
Тим часом зробила начинку. Цибулину дрібно нарізала, підсмажила її разом із крупно нарізаними шампіньйонами. Посолила і поперчила за смаком, і смажила до готовності. Шпинат ретельно перебрала, помила і нарізала. Додала шпинат до грибів, перемішала і зняла з вогню. Додала нарізані кубиками варені яйця і куряче м’ясо. Посолила, додала 2 ст. л. майонезу і перемішала.
Тісто розділила на дві частини, кожну розкачала досить тонко, виклала начинку, не доходячи до одного краю 4-5 см, і загорнула рулетом. Защипала краї і виклала на застелене папером для випікання деком швом донизу.
Залишила рулети на 15 хв., щоб підійшли. Тоді змастила жовтком і випікала у розігрітій духовці до рум’яної скоринки.
Мої враження і поради. Рулет за цим рецептом виходить дуже ніжний і смачний. Смакує він і в холодному, і в гарячому вигляді. Можна готувати його і як самостійну другу страву на обід, або як закуску до святкового столу.
15-06-2012, 13:25
0
6 759