Сирно-маковий пирігДля тіста: 250 г борошна, 75 г цукру, дрібка солі, пакетик ванільного цукру, яйце, 125 г холодного вершкового масла.
Для макової начинки: 200 г маку, 100-150 мл молока, 3 ст. л. меду (або цукор за смаком), 1 ч. л. бренді або коньяку, цедра лимона, 50 г вершкового масла.
Для сирної начинки: 750 г жирного сиру, 50 г крохмалю, 150 г цукру, пакетик ванільного цукру, 75 г вершкового масла, 4 яйця.
З борошна, цукру, солі, ваніліну, яйця й масла замісила тісто. Тісто загорнула в плівку й поклала в холодильник.
Доки тісто охолоджувалося, приготувала макову начинку. Залила мак молоком, додала цедру й мед, поклала на маленький вогонь. Після того, як суміш закипіла, варила 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Тоді додала вершкове масло й коньяк і варила до загуснення. Отриману масу пропустила через м’ясорубку.
Форму змастила жиром. Розкачала тісто, виклала його у форму, зробила бортик з тіста і в декількох місцях проколола дно виделкою. На тісто виклала макову начинку.
Після цього приготувала начинку з сиру. Відокремила білки від жовтків. Збила білки до крутої білої піни, потім, продовжуючи збивати, поступово додала 75 г цукру.
Масло розтерла з ваніліном і рештою цукру, додала жовтки, сир і крохмаль, а наприкінці – збиті білки. Сирну масу виклала зверху на мак. Пиріг поклала у нагріту духовку і випікала приблизно 60 хвилин.
Мої враження і поради. Дуже смачний десерт, маковий шар пирога має приємний присмак. Торт краще випікати у невеликій формі, тоді шар сиру зверху буде більший. Готовий пиріг повинен охолонути у формі, лише тоді його можна нарізати. Мінусом цього рецепта є досить тривалий час приготування і вартість інгредієнтів.
21-05-2012, 12:17
0
22 817