RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Сирно-маковий пиріг

Сирно-маковий пиріг

Для тіста: 250 г борошна, 75 г цукру, дрібка солі, пакетик ванільного цукру, яйце, 125 г холодного вершкового масла.

Для макової начинки:
200 г маку, 100-150 мл молока, 3 ст. л. меду (або цукор за смаком), 1 ч. л. бренді або коньяку, цедра лимона, 50 г вершкового масла.

Для сирної начинки: 750 г жирного сиру, 50 г крохмалю, 150 г цукру, пакетик ванільного цукру, 75 г вершкового масла, 4 яйця.


З борошна, цукру, солі, ваніліну, яйця й масла замісила тісто. Тісто загорнула в плівку й поклала в холодильник.

Доки тісто охолоджувалося, приготувала макову начинку. Залила мак молоком, додала цедру й мед, поклала на маленький вогонь. Після того, як суміш закипіла, варила 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Тоді додала вершкове масло й коньяк і варила до загуснення. Отриману масу пропустила через м’ясорубку.

Форму змастила жиром. Розкачала тісто, виклала його у форму, зробила бортик з тіста і в декількох місцях проколола дно виделкою. На тісто виклала макову начинку.

Після цього приготувала начинку з сиру. Відокремила білки від жовтків. Збила білки до крутої білої піни, потім, продовжуючи збивати, поступово додала 75 г цукру.

Масло розтерла з ваніліном і рештою цукру, додала жовтки, сир і крохмаль, а наприкінці – збиті білки. Сирну масу виклала зверху на мак. Пиріг поклала у нагріту духовку і випікала приблизно 60 хвилин.

Мої враження і поради. Дуже смачний десерт, маковий шар пирога має приємний присмак. Торт краще випікати у невеликій формі, тоді шар сиру зверху буде більший. Готовий пиріг повинен охолонути у формі, лише тоді його можна нарізати. Мінусом цього рецепта є досить тривалий час приготування і вартість інгредієнтів.
Редактор: Galina
21-05-2012, 12:17
Коментарів 0 Переглядів 22 842


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.