Домашнє морозиво: просто і смачноВирішивши приготувати домашнє морозиво, я скористалася рецептом Юлії Висоцької з передачі "Їмо вдома".
Для морозива потрібні найжирніші вершки, але я використала домашню сметану. Від півлітра сметани відібрала приблизно півсклянки, а решту поклала у каструльку на малий вогонь. Тим часом взяла три яйця, відділила білки від жовтків і збила жовтки із 60 грамами цукру плюс пакетик ванільного цукру. Вершки не повинні закипіти – коли на них піднімається піна (як шапочка), рахую до п’яти і знімаю з вогню. До збитих жовтків додала сметану, яку відклала спочатку, і збивала, доки рідина не збільшиться в об’ємі. Тоді додала гарячу сметану і швидко розмішала, щоби не зварилися жовтки. Перелила у чисту каструлю і поклала на вогонь. Постійно помішуючи, доводжу до кипіння, але слідкую, щоби не кипіло. Коли починають утворюватися бульбашки, рідина відчутно густішає, вимикаю вогонь.
Остудивши, перелила морозиво у форму, яка щільно закривається, і поставила в морозилку на ніч.
Мої враження та поради. Домашнє морозиво смачне й корисне, адже там лише натуральні продукти! На його приготування я витратила не більше 30 хвилин. Гадаю, за бажання можна додавати рідке варення чи сироп.
2-05-2012, 16:14
0
24 176