Зелені голубці
Розмаїття зелені у саду і на городі спонукає до використання її у приготуванні страв.
Для зелених голубців я зібрала у саду молоде світло-зелене листя кінського щавлю. Хоча листя довгасте, розраховувати варто один листок на один голубець. Листя дуже ніжне, тому його не потрібно обробляти окропом. Достатньо лише помити і зрізати грубий хребет.
Відмінність начинки полягає в тому, що рис потрібно відварити до готовності, а не до напівготовності, як для капустяних голубців.
Цибулю і моркву почистила, цибулю дрібно нарізала, моркву потерла на тертці. Потушкувала овочі на олії і додала до рису. Також додала дрібно нарізані кріп і петрушку, м’ясний фарш, посолила і поперчила за смаком. Добре вимішала начинку. Сформувала голубці і склала їх у казанок. Для заливки змішала окріп, сіль, кілька ложок сметани і томатного соусу. Коли голубці закипіли, зменшила вогонь і під покришкою тушкувала приблизно 20 хвилин. Готові голубці подавала зі сметаною.
Мої враження та поради. Зелені голубці – сезонна страва, і потрібно використати час, коли листя ще молоде і світло-зелене. За смаком голубці з кінського щавлю трішки нагадують голубці з кислої капусти. Кислинка листя чудово поєднується з овочево-м’ясним смаком начинки.
27-04-2012, 15:20
0
8 895
Теги -